Aktier/tendens: Flere fald i vente fra start

Udgivet den 27-06-2016  |  kl. 08:29  |  
Arkiv: Foto

Der er udsigt til flere fald på det danske aktiemarked fra starten af mandagens handel, efter at fredagen blev en blodrød afslutning på sidste uge.

Det skete i kølvandet af den britiske folkeafstemning torsdag, der - ganske overraskende for investorerne - viste størst tilslutning til at forlade EU-samarbejdet efter mere end 40 år som medlem.

Herhjemme faldt C20 Cap-indekset med 4,1 pct. til 981,64, og tilsvarende var faldene de fleste andre steder i Europa. Faldet kom efter lidt genrejsning i løbet af dagen, idet det danske eliteindeks startede med et fald på omkring 10 pct.

Men investorerne er fortsat ved at finde benene i den nye virkelighed, og det ser umiddelbart ud til at ske med fortsat volatilitet og flere kursfald.

I hvert fald falder futures for det tyske DAX-indeks med 0,4 pct. godt en halv time før åbningen af markedet, og også de amerikanske futures er i minus, mens der også ser ud til at være nye rentefald i vente på obligationsmarkedet.

På selskabssiden er der fokus til serviceselskabet ISS, der har fået løftet sin anbefaling til "køb" fra "neutral", mens kursmålet er skruet op til 295 kr. fra 260 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

ISS-aktien faldt med 5 pct. til 246,70 kr. fredag.

Med omvendt fortegn har vagt- og serviceselskabet G4S fået ørerne i maskinen hos den amerikanske storbank Goldman Sachs, som har sænket sit kursmål for aktien til 17,32 kr. fra 20,21 kr. Anbefalingen er fortsat "neutral".

G4S-aktien var fredag ekstra hårdt ramt af briternes valg om at forlade EU-samarbejdet, der samtidig gav en markant svækkelse af pundet.

Det giver automatisk modvind til det dansk-britiske selskabs danske notering, som dykkede med 8,1 pct. til 16,29 kr

MÆRSK STADIG I RAMPELYSET

Der er også fortsat fokus til A.P. Møller-Mærsk, som torsdag annoncerede, at Søren Skou bliver ny topchef for konglomeratet, idet han afløser Nils Smedegaard Andersen.

Det sendte torsdag aktien markant i vejret, men fredag faldt Mærsk igen med 3,1 pct. som følge af den generelle uro efter den britiske folkeafstemning.

I høreapparatsektoren er der også nyt fremme, der kaster fokus på både William Demant Holding og GN Store Nord. De to selskabers schweiziske rival, Sonova, har således annonceret, at selskabet sender en helt ny produktplatform på markedet i USA i august og i Europa til september.

Platformen kommer i første omgang med produkterne Audéo B og Audéo B-R, hvor sidstnævnte har et indbygget genopladeligt litiumbatteri.

GN-aktien dykkede 3,7 pct. til 120,80 kr. fredag, mens William Demant Holding faldt med 3,1 pct. til 125,50 kr.

ARKIL IGEN I MODVIND

Blandt sidepapirerne er der igen strid blæst omkring entreprenørkoncernen Arkil, der for anden gang i år har nedjusteret forventningerne.

Arkil nedlægger således forretningsområdet Civil Works i Danmark fra 1. juli. Lukningen af enheden medfører nedskrivninger på tre store projekter i divisionen, og som følge heraf nedjusterer entreprenørselskabet forventningerne til resultatet før skat for 2016 til niveauet minus 20 mio. kr. til plus 10 mio. kr.

Seneste udmeldte forventning var et overskud i niveauet 40-70 mio. kr.

- I forretningsområdet Civil Works har enkelte store projekter skabt særdeles utilfredsstillende resultater, som står i skarp kontrast til den stærke udvikling i vores hovedforretning i Danmark og aktiviteterne i udlandet. Det tager vi konsekvensen af og nedlægger Civil Works for at fokusere på vores hovedaktiviteter, hvor vi skaber rigtig gode resultater, siger Arkils administrerende direktør, Jesper Arkil, i en meddelelse.

Arkil-aktien bakkede med 0,7 pct. til 939 kr. fredag.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder