Aktier/tendens: FLSmidth i fokus med regnskabstal

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 08:23  |  
Arkiv: Foto

Der står cementfabrikker og mineudstyr på øverste hylde på det danske aktiemarked tirsdag.

Det er ingeniørkoncernen FLSmidth, der har fremlagt regnskab for andet kvartal, og som dermed står som dagens umiddelbare hovedaktør på en ellers stille handelsdag, hvor markedet generelt ikke hælder til nogen overordnet specifik retning.

Indikationerne fra udlandet peger i let positiv retning, da det brede amerikanske S&P 500-indeks steg en anelse efter dansk lukketid mandag. De amerikanske indeksfutures pegede længe tirsdag morgen mod en positiv åbning i New York senere på dagen, men optimismen er aftaget.

De asiatiske markeder har til gengæld haft en stærk positiv bias med pæne stigninger i især Tokyo.

Den tyske DAX-future, der anses som en god indikator for det danske aktiemarked, stiger godt 0,1 pct. tirsdag morgen.

C25-indekset steg mandag med 2,0 pct. til 1451,62.

FLSMIDTH MED REGNSKABSTAL

Ingeniørkoncernen FLSmidth havde allerede taget det meste af spændingen ud af dagens kvartalsregnskab, idet sløret for foreløbige tal for andet kvartal allerede blev løftet den 24. juli.

Koncernen bekræfter tirsdag de foreløbige tal for perioden, som tydeligt afspejler, at FLSmidth blev hårdt ramt af coronakrisen, idet kvartalsresultatet efter skat faldt til minus 17 mio. kr. fra et overskud på 223 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Omsætningen dykkede som ventet til 3,8 mia. kr. fra 5,5 mia. kr., og driftsresultatet endte på 131 mio. kr. - lidt over de ventede 115 mio. kr. - men et stort fald fra 487 mio. kr. sidste år.

Ordreindgangen faldt til 3348 mio. kr. fra 4954 mio. kr. i andet kvartal sidste år mod konsensus på 3280 mio. kr., og suspenderingen af de finansielle forventninger, som der ellers var set frem til, fastholdes.

FLSmidth sluttede handlen mandag i 189 kr. efter en stigning på 0,8 pct.

Vindmøllekoncernen Vestas har landet en aftale i Filippinerne om at yde service på 54 megawatt (MW) Gamesa-møller. Det meddeler Vestas i en meddelelse natten til tirsdag. Serviceaftalen, der er indgået med Vena Energy, er en femårig såkaldt AOM 5000-aftale, der er den mest omfattende i Vestas' katalog.

Vestas steg mandag 2,6 pct. til 833,20 kr.

Transportkoncernen DSV Panalpina fremlagde et forrygende regnskab forleden, og siden er løftede kursmål strømmet ind.

Storbanken JPMorgan er nu på banen med et løft til 1000,28 kr. fra 923,17 kr., mens anbefalingen "overvægt" gentages. Og også tyske Berenberg har skruet op - her til 1000 kr. fra 755 kr., mens anbefalingen "køb" gentages.

Mandag lukkede DSV-aktien kursrekorden 898,40 kr. efter en stigning på 3,6 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder