Aktier/tendens: Nordea og Topdanmark i fokus

Udgivet den 21-10-2021  |  kl. 08:05  |  

Nordea sparkede torsdag morgen i gang, og med et regnskab, der viser fremgang på bundlinjen, var der lidt sødt til kaffen til investorerne.

Lige omkring frokost er det så Topdanmarks tur til at aflægge finansielle resultater for tredje kvartal i år, og her venter forsikringsselskabets præmiemomentum at fortsætte, drevet af fin fremgang i både privat og erhverv.

Samlet peger det dog mod en rød start på torsdagen, da futures på de ledende aktieindeks både i Tyskland og USA peger ned med op til 0,3 pct.

Onsdag gav flere grønne end røde aktier i C25 et plus til indekset på 0,8 pct. til 1937,88. Stigningen var blandt andet båret frem af et plusser til Vestas, Demant, Ørsted og Netcompany på op til 2,9 pct. til 5,8 pct. - størst for vindmølleaktien.

NORDEA MED FINANSIELLE MÅL TIL FEBRUAR

Nordeas regnskab viste et nettooverskud i tredje kvartal på 1001 mio. euro mod et overskud på 837 mio. euro i samme kvartal 2020. Analytikere, der havde leveret estimater til Infront, ventede ifølge Direkt 934 mio. euro.

Bundlinjen viste 1001 mio. euro mod ventede 946,2 mio. euro ifølge Bloomberg News, og det var bedre end ventet, vurderer analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen i en umiddelbar kommentar til MarketWire.

Han venter dog ikke den store kursmæssige reaktion, når handelen åbner på børserne. Nordea-aktien lukkede onsdag i 81,55 kr. i København efter en stigning på 0,3 pct. Nordea-aktien er steget 65 pct. i år.

Nedskrivningerne er en indtægt på 22 mio. euro mod 19 mio. euro i tredje kvartal sidste år. Det overrasker Mikkel Emil Jensen.

- Den vigtigste forklaring på at Nordea lander bedre end ventet, er den indtægtsførsel, skønner han.

Nordea fastholder i tredje kvartal beslutningen om ikke at offentliggøre konkrete forventningerne til resultatet i 2021. Det fremgår af imidlertid af regnskabet torsdag, at banken vil være klar med nye finansielle mål og en opdateret forretningsplan til februar.

TOPDANMARK I VENTE

Dagens andet regnskab kommer fra Topdanmark, hvor en regnvåd sensommer giver anledning til flere vejrskader end normalt, og stigende skadesinflation fra højere råvarepriser kan tynge, men analytikernes venter fremgang i det forsikringstekniske resultat.

14 analytikere har givet estimater til selskabet, og de venter en præmieindtægt fra skadesforsikring på 2538 mio. kr. eller 4,5 pct. højere end samme kvartal sidste år. Det forsikringstekniske resultat ses på 375 mio. kr. mod 248 mio. kr. i tredje kvartal sidste år.

Onsdag steg Topdanmark 0,2 pct. til 352,69 kr.

ANALYSENYT TIL FLERE

Tilbage i eliteindekset har Rockwool fået indledt dækningen hos finanshuset Berenberg, der indleder med den neutrale anbefaling "hold" og kursmålet 3050 kr., skriver finanshuset i en analyse.

B-aktien steg 1,3 pct. onsdag til 2931 kr.

Blandt sidepapirerne har Solar, der er en sourcing- og servicevirksomhed, der leverer løsninger primært inden for el, vvs, ventilation samt klima og energi, fået løftet kursmålet til 950 kr. fra 870 kr. af finanshuset Carnegie, viser data fra PLX AI.

Anbefalingen er fortsat positive "køb".

Solar faldt 0,7 pct. onsdag til en pris på 695 kr. per aktie.

Også DFDS er blevet set efter - her af analytikerne fra SEB. Det har medført et højere kursmål, der nu er på 475 kr. fra 470 kr. og en gentagelse af købsanbefalingen, viser data fra PLX AI.

DFDS sejlede et minus i land onsdag på 0,8 pct. til 338 kr.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯