Aktier/tendens: Novo Nordisk, Pandora og GN løber med opmærksomheden

Udgivet den 13-11-2023  |  kl. 08:16  |  
Arkiv: Foto

Novo Nordisk kan løbe med opmærksomheden mandag morgen, når markedet skal give sin dom over de nye data for det populære fedmemiddel Wegovy, som medicinalselskabet har lagt frem over weekenden.

Også høreappartkoncernen GN og smykkeselskabet Pandora ventes at komme i fokus, efter at sidste uges regnskaber endnu engang har fået analytikere til at se nærmere på aktierne og skrue op for flere kursmål og anbefalinger.

A.P. Møller-Mærsk kan omvendt komme i et negativt spotlys, efter at konkurrencen CMA CGM fredag aften bekræftede en negativ tendens for containerindustrien.

For det samlede marked er der udsigt til en positiv start på dagen, når man tager udgangspunkt i det amerikanske marked fredag, hvor den opadgående trend var vendt retur efter et kortvarigt dyk torsdag. De tre ledende indeks steg alle i niveauet 1,2-2,1 pct. på trods af et negativt varsel i form af en sænket kreditvurdering for USA hos Moody's.

Mandag morgen stiger også futuren for det tyske DAX-indeks, der normalt er en god indikator for det danske marked, 0,2 pct.

I makrokalenderen er fokus rettet mod senere på ugen, hvor der lander dugfriske tal for inflationen og detailsalget i USA, som er vigtige nøgletal forud for den amerikanske centralbanks kommende rentebeslutninger. Den helt store begivenhed finder dog steg onsdag, når USA's præsident Joe Biden skal mødes med den kinesiske præsident Xi Jinping.

NOVO I FOKUS EFTER DATA

Novo Nordisks store hjerte-kar-studie med vægttabsmidlet Wegovy har vist særdeles robuste data og giver Novo gode kort på hånden, når der skal forhandles om tilskud og dækning med sygekasserne.

Det var et af budskaberne på et analytikermøde natten til søndag fra Martin Holst Lange, koncerndirektør i Novo Nordisk, efter at det danske medicinalselskab lørdag havde fremlagt detaljerede hjerte-kar-data fra Selectstudiet.

Studiet viste overordnet, at Wegovy - der oprindeligt er målrettet mod fedme - reducerer risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser, det vil sige blodprop, slagtilfælde og hjerte-kar-død med 20 pct.

Det får flere analytikere og analysehuse til at spå gode udsigter for Novo-aktien mandag, hvor en kursrekord er inden for rækkevide. Novo Nordiks lukkede fredag i 691,60 kr. Lukkerekorden lyder på 716,50 kr.

- Det bør ikke være et spørgsmål, om aktien stiger, men mere hvor meget og i hvilket omfang gode data allerede er en del af investorernes forventninger, skriver Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar, hvor han betegner alt andet en en betydelig kursreaktion som en skuffelse.

Det amerikanske børshus Jefferies er normalt ikke fortaler for Novo-aktien, men har ifølge Bloomberg desuden svært ved at finde nogle huller i Novo Nordisks hjerte-kar-studie med vægttabsmidlet Wegovy.

PANDORA FÅR HØJERE ANBEFALING

Pandora har mandag morgen fået en løftet anbefaling og hævet kursmål hos to finanshuse. Det sker efter Pandoras regnskab i sidste uge, hvor smykkeselskabet opjusterede sine forventninger.

Finanshuset CICC har hævet anbefalingen til "outperform" fra "neutral" og samtidig løftes kursmålet til 954 kr. fra 762 kr.

Derudover har britiske HSBC hævet sit kursmålet til 900 kr. fra 630 kr.

Aktien steg faldt fredag 2,7 pct. til 860,80 kr.

GN FÅR LØFTET ANBEFALING

GN har fået løftet anbefalingen til "køb" fra "hold" og kursmålet til 167 kr. fra 150 kr. hos investeringsbanken Carnegie, viser data fra Bloomberg News.

Den løftede anbefaling følger et fornuftigt regnskab for tredje kvartal, hvor forventningerne til væksten for hele året blev indsnævret. Midtpunktet for Hearing-divisionen blev løftet et enkelt hak, mens det går den modsatte vej i Audio-divisionen.

Sideløbende har Nordea også hævet kursmålet for GN, der nu lyder på 185 kr. fra før 180 kr. - fortsat med anbefalingen "køb".

Regnskabet blev fredag belønnet med et plus på 11 pct. til 135,35 kr.

MÆRSK-KONKURRENT BEKRÆFTER SVÆR TID

Verdens tredjestørste containerrederi, CMA CGM, meldte fredag om aftagende fragtpriser og opfordrede industrien til at undgå en priskrig, da nye skibe fra næste år ventes at presse raterne yderligere.

Det var regnskabet for tredje kvartal, der sent fredag vidnede om, at CMA CGM har oplevet stor tilbagegang på samtlige regnskabsposter i kvartalet, hvor nettooverskuddet blev reduceret med 94 pct. til 388 mio. dollar.

Samme tendens fremgik af Mærsk-regnskabet ugen forinden, og mandag slår aktiekurserne hos flere af de asiatiske konkurrenter bak.

Mærsks B-aktie faldt fredag 1,8 pct. til 9988 kr.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Seneste nyheder

17:54 Europa/lukning: Danske aktier gav europæiske baghjul i positivt fredagsmarked
17:52 DSV blev sejrherre i jagten på DB Schenker: Lagde tæt på 33 mia. kr. til markedsværdien
17:38 Elon Musks X kan gå fri af EU's lov mod "big tech": Det sociale medie er for småt
17:03 Fredagens aktier: C25 i rekord efter dag med gigantopkøb for DSV og grønne aktier i front
17:02 Fredagens obligationer: Rentefald gik i sig selv igen
16:10 Amerikansk tillidsindeks løftes i september af aftagende inflationsfrygt
15:41 USA/åbning: Lettere positiv aktiestart i New York trods fald i Boeing og Adobe
14:32 USA/tendens: Strejke rammer Boeing og prognose skæmmer Adobe i ventet rolig ugeafslutning
14:11 DSV bekræfter nedskæringer i Tyskland på 1600-1900 job ved integration af DB Schenker
13:47 DSV-topchef: Tidslinje for synergieffekter vil afhænge af fagforeningsaftale
13:12 Europa/middag: Danske aktier fører an i optur med rekord i C25
12:31 Obligationer/middag: Mindre rentefald fra start på nøgletalsfattig dag
12:18 Medie: DSV planlægger at skære 1600-1900 stillinger i Tyskland som del af integration
12:14 Bavarians mpox-vaccine blåstemples af WHO
12:01 DSV holder fast i opkøbsstrategi kort efter rekordovertagelse
11:47 Aktier/middag: C25 på rekordkurs anført af grønne aktier - og dæmpet plus til DSV
11:03 Industriproduktionen i eurozonen går ned i gear i juli som ventet
10:50 DSV's kursfest ebber ud
10:33 Jyske Bank om gigantopkøb: Det er en god dag for DSV
09:39 Nationalbankdirektør: Risikoen for russiske hackerangreb er reel