Aktier/tendens: Pilen peger ned inden start - Novozymes får løftet kursmål

Udgivet den 27-11-2023  |  kl. 08:13  |  

Det peger mandag morgen i retning af en småsur start på det danske aktiemarked, hvor der kan komme fokus på blandt andet Novozymes efter et pænt løft til kursmålet.

Det danske C25-indeks gik fredag på weekend med et plus på 0,2 pct. i 1712,64 efter et par rolige handelsdag præget af helligdage i USA og dermed generelt lavere handelsaktivitet.

Mandag morgen indikeres de toneangivende udenlandske aktiemarkeder ned. Futures for det tyske DAX-indeks handles 0,3 pct. lavere, og samme tendens gør sig gældende for de amerikanske indeks.

NYE KURSMÅL TIL NOVOZYMES OG ALK

Der er ingen regnskaber i kalenderen mandag, og derfor kan handlerne orientere sig mod en række kursmålsændringer i stedet.

Her har Novozymes fået løftet sit kursmål med 14 pct. hos Deutsche Bank, så det nu hedder 400 kr. mod tidligere 350 kr.

Dermed ser det tyske finanshus et potentiale på 10 pct. op til den aktuelle kurs. Banken har da også fortsat en købsanbefaling på aktien.

Novozymes faldt 0,9 pct. fredag til 363,30 kr.

Derudover har ALK-Abelló fået løftet kursmålet hos Jefferies til 94 kr. fra 89 kr. med den fortsatte anbefaling "hold".

ALK-aktien faldt fredag 0,2 pct. til 93,70 kr.

BETTER COLLECTIVE DROPPER TIPSBLADET PÅ TRYK

Better Collective, der for nyligt blev noteret på den danske hovedbørs, har ifølge MediaWatch meddelt, at der bliver lukket ned for den trykte udgave af Tipsbladet, som selskabet ejer.

Better Collective, der ejer en lang række sportsmedier og betting-sider, har de sidste par år været noteret på børsen i Sverige. Det danske selskab blev for to uger siden også noteret på den danske fondsbørs.

Aktien faldt fredag 0,6 pct. til 157 kr.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯