Aktier/tendens: Positive vinde og fokus på Genmab, Vestas og ECB

Udgivet den 12-09-2019  |  kl. 08:11  |  

Det danske aktiemarked ventes at åbne let lysegrønt torsdag, hvor fokus kan falde på cykliske aktier samt Genmab og Vestas, mens markedet har blikket rettet mod resultatet af eftermiddagens pengepolitiske møde i Den Europæiske Centralbank (ECB).

Torsdagen byder på plusser på flere af de asiatiske markeder, og der er samtidig grønne tendenser på de europæiske og amerikanske futures, efter at USA's præsident, Donald Trump, som et tegn på "god vilje" natten til torsdag dansk tid udskød en planlagt toldstigning på kinesiske varer.

Onsdagen var præget af positiv stemning på tværs af aktiemarkederne, der nød godt af grønne vinde fra øst, hvor Kina onsdag fritog en stribe amerikanske varer fra den første runde af toldstigninger, som blev iværksat i juli 2018.

Det danske C25-indeks rundede onsdagen af 1,8 pct. højere i indeks 1152,66.

Ud over handelskrigen vil ører og øjne torsdag hvile på rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB), der afholdes torsdag eftermiddag.

Det kan give mere brændstof til den i forvejen voksende risikovillighed i markedet, hvis ECB lever op til forventningerne. Omvendt kan det gå den anden vej igen, hvis meldingerne skuffer.

Markedets helt klare forventning er, at centralbanken vil sænke renten, viser handlen med futures ifølge data fra Bloomberg News.

Dermed vil yderligere tiltag som nye obligationsopkøb og rentedifferentiering samt centralbankens forventninger til den fremtidige rentebane være det helt store fokuspunkt.

SEKTORROTATION FORTSÆTTER

Der har de seneste dage været en tendens til, at de cykliske aktier og nogle af de aktier, som har haft det særligt svært, har klaret sig godt. Derudover har banksektoren været blandt de mest vindende i det brede europæiske Stoxx-600 indeks.

Med sektorrotationen, der forsatte onsdag, endte FLSmidth næsten i toppen af indekset, der uden videre selskabsnyt trak frem med en stigning på 4,5 pct. til 309,40 kr.

B-aktien i Mærsk har også nydt godt af interessen for cykliske aktier. De positive meldinger fra Kina og USA, der i løbet af det seneste døgn begge har valgt enten at fritage eller udskyde tidligere meddelte afgifter på hinandens varer, bør alt andet lige være positivt for ikke mindst de aktier, der har et cyklisk element. Aktien steg onsdag 2,3 pct. til 8030 kr.

Torsdagen byder også på ændrede meninger hos flere finanshuse og en øget shortposition i Pandora.

JPMorgan blevet mere positivt stemt over for Genmab-aktien, der i 2019 er steget 26,4 pct. Analysehuset har torsdag løftet sin anbefaling af aktien til det positive "overvægt" fra "neutral", og i samme ombæring er kursmålet blevet skruet op til 1500 kr. fra 1275 kr.

Aktien steg onsdag 1,6 pct. til 1349,50 kr.

Nordea ser mere positivt på den fremtidige udvikling i Vestas-aktien, og storbanken har løftet anbefalingen til "køb" fra "hold". Vestas-aktien steg onsdag 3,8 pct. til 552 kr., og siden årets start er vindmølleproducentens aktie gået frem med 12,2 pct.

Dertil har den amerikanske hedgefond Melvin Capital Management LP onsdag atter en øget sin spekulation i kursfald i aktien i smykkeselskabet Pandora til en position svarende til 1,64 pct. af aktiekapitalen.

Så sent som i sidste uge øgede Melvin også sin kortposition fra 1,00 pct. i august til 1,22 pct.

Pandora-aktien faldt onsdag 0,8 pct. til 312,10 kr.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder