Aktier/tendens: Stille men positiv start i vente på fondsbørsen

Udgivet den 02-07-2020  |  kl. 08:25  |  
Arkiv: Foto

Der er lagt op til en stille start på det danske aktiemarked torsdag morgen, hvor de ikke ferierende investorer kan tage bestik af regnskabet fra ingrediens-virksomheden Chr. Hansen, som er offentliggjort inden børsåbning.

Med til at holde markedet i ro er den yderst vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der fremlægges midt på eftermiddagen dansk tid.

De generelle markedsindikationer fra udlandet torsdag morgen er positive. De amerikanske aktier lukkede onsdag på et lidt højere niveau end ved dansk lukketid onsdag, og de amerikanske indeksfutures ligger torsdag morgen med stigninger på 0,1-0,2 pct.

Den tyske Dax-future handles samtidig med et plus på 0,8 pct.

Det danske C25-indeks lukkede onsdag med en fremgang på 1 pct. til 1361,13.

REGNSKAB OG KURSMÅL I CENTRUM

Chr. Hansens regnskab for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2019/20 viser en organisk vækst i perioden på 7,0 pct. mod de estimerede 5,9 pct. Det får dog ikke konsekvenser for hele årets vækstestimat, der fortsat holdes på 4-6 pct.

Omsætningen lå en anelse under det ventede, mens marginen til gengæld lå lidt over, således at nettoresultatet med 70,0 mio. kr. endte meget tæt på analytikerestimatet på 70,6 mio. kr.

Koncernen overvejer at sælge farvedivisionen, der er den mindst profitable og dårligst præsterende division, men hele sættet af forventninger til helåret fastholdes.

Chr. Hansen steg onsdag 0,5 pct. til 687,60 kr.

Danske Bank kan torsdag blive påvirket af nye analyser fra både SEB og Société Générale.

Sidstnævnte har hævet kursmålet for aktien med 8 pct. til 92 kr. fra førhen 85 kr., mens anbefalingen "hold" er gentaget, mens SEB tror mere på aktien og løfter kursmålet med 16 pct. til 117 kr. fra førhen 101 kr. Her lyder anbefalingen fortsat på "køb", fremgår det af Bloomberg News.

Danske Bank steg onsdag 1,8 pct. til 89,88 kr.

AAB MÅTTE TAGE HJEM UDEN SEJR

AaB gik tomhændet fra onsdagens fodboldfinale i Sydbank Pokalen, som blev spillet på Bluewater Arena i Esbjerg. I stedet vandt Sønderjyske sit første trofæ efter en 2-0 sejr over nordjyderne.

AaB lukkede uændret onsdag i 77,50 kr.

Vindmøllegiganten Vestas kan få lidt støtte fra et løftet kursmål hos storbanken HSBC, der øger målet med 50 kr. til 590 kr. Anbefalingen af aktien lyder fortsat på "hold".

Vestas sluttede onsdagens handel i 699 kr. efter en stigning på 3,5 pct.

It-koncernen NNIT har fået løftet kursmålet af finanshuset ABG Sundal Collier med 5,6 pct. til 114 kr. Anbefalingen af aktien gentages på "hold".

NNIT-aktien sluttede onsdag i 116,80 kr. efter et kursfald på 0,5 pct.

Storbanken Barclays har haft Carlsberg under lup, og det har medført et øget kursmålet på bryggerikoncernens aktie, der nu lyder på 988 kr. mod hidtil 923 kr. Anbefalingen er statisk "overvægt", hvilket synes fornuftigt, da aktien onsdag lukkede i 872,80 kr. efter et drop på 0,4 pct.

Barclays har også haft fat i A.P. Møller-Mærsk og DSV Panalpina.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie har fået løftet kursmålet med 300 kr., så det nu lyder på 6400 kr., og DSV Panalpina har fået løftet kursmålet til 850 kr. fra 775 kr.

A.P. Møller-Mærsk vurderes til en anbefaling på "undervægt" af B-aktien, mens DSV Panalpina modsat sættes til "overvægt".

A.P. Møller-Mærsks B-aktie lukkede onsdag i 7784 kr., og DSV Panalpina sluttede i 823,60 kr. efter stigninger på henholdsvis 0,7 pct. og 1,7 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder