Aktier/tendens: Stille svag positiv dag i udsigt - B&O har leveret regnskab

Udgivet den 04-07-2024  |  kl. 08:31  |  
Arkiv: Foto

Der er udsigt til en stille, men dog svagt positiv dag på det danske aktiemarked torsdag, når handelen åbner klokken 9. Stille, da det amerikanske marked er lukket og positiv, da den tyske aktiefuture stiger marginalt, og de asiatiske aktier bortset fra i Kina er i god gænge.

Selskabsmæssigt vil der være fokus på B&O, der sent torsdag leverede regnskab samt Pandora og Vestas, der har fået analysenyt.

En stribe amerikanske nøgletal var onsdag katalysator for et sent comeback til det danske aktiemarked, der ellers havde haltet efter de øvrige europæiske markeder dagen igennem. Det endte dog med et med et plus på 0,5 pct. i 1967,92 til eliteindekset.

Den tyske DAX-future stiger 0,2 pct. en halv times tid før åbningen.

PANDORA OG VESTAS HAR FÅET ANALYSENYT

Blandt C25-selskaberne kan der komme opmærksomhed til Pandora og Vestas efter at have være en tur i to finanshuses regneark.

Spanske Santander har kigget nærmere på Vestas, der er blevet sænket til "neutral" fra outperform". Samtidig er kurmålet banket ned til 190 kr. fra 230 kr.

Vestas-aktien lukkede onsdag i 162,80 kr. efter et plus på 1,6 pct. Aktien er den mest faldende C25-aktie indtil videre i år med et fald på 14 pct.

Kursmålet for aktierne i Pandora sænkes til 920 kr. fra 1050 kr. af canadiske RBC, der fortsat har anbefalingen "underperform" af aktien. Canadierne har haft anbefalingen "underperform" siden januar sidste år, hvor kursen var lige 500 kr.

Pandora lukkede onsdag i 997,40 kr. efter et fald på 0,2 pct. Aktien er i indeværende uge faldet 5 pct.

B&O MED REGNSKAB OG KAPITALFORHØJELSE

B&O fremlagde sent onsdag tal for regnskabsåret 2023/24, hvor fokus har været på at fortsætte eksekveringen af strategien Luxury Timeless Technology og styrke selskabets position som luksusvaremærke. På de overordnede linjer bakkede omsætningen da også med 6 pct. Selskabets bruttomargin var rekordhøj og EBIT-marginen før særlige poster den bedste i mere end fem år.

B&O vil nu accelerere sin strategieksekvering og har i den forbindelse sat nye finansielle mål. Det kræver yderligere investering og derfor planlægger selskabet en kapitalforhøjelse på 20 pct.

- Årsregnskabet er bedre end ventet. Guidance er forsigtig og ikke noget som investorerne vil finde værdiskabende, konstaterer investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen i en kommentar.

Han venter investorerne blandt andet vil fokusere på strategiplanen og udvidelsen af kapitalen.

B&O-aktien faldt 0,3 pct. onsdag til 9,23 kr.

STUDIE KAN BELASTE NOVO-AKTIE

Novo Nordisk har fået negativt nyt. Topsællerterne Ozempic og Wegovy, der begge baserer sig på det aktive stof Semaglutid, er i et studie blevet forbundet med højere risiko for den sjældne form af synstab NAION, skriver Bloomberg New. Studiet omfattede dog meget få patienter i begge kategorier, hvilket forringer den statistiske værdi, hvorfor der er behov for større studier til at be- eller afkræfte resultaterne, fremhæver studiets forfattere.

Onsdag faldt Novo Nordisk-aktien 2,6 pct. til 967,50 kr.

Den fortsatte nedtur for aktien, der dog er steget knap 40 pct. i år, blev igangsat af kritik fra USA's præsident, Joe Biden, der i et debatindlæg i USA Today tirsdag kritiserede Novo og resten af branchen for at flå amerikanerne med priserne på vægttabsmidler. Han betegner de høje listepriser som grådighed og meldte ved samme lejlighed ud, at man vil gøre alt, hvad man kan, for at sænke priserne.

Der er dog tale om en ensidig udlægning, mener Novo.

Mærsk endte onsdag helt i top efter et anbefalingsløft til "køb" hos Bank of America. Det skete, efter at Mærsk mandag meddelte, at selskabet trækker sig fra budkrigen om tyske DB Schenker. B-aktien i Mærsk steg 3,8 pct. til 13.125 kr.

Torsdag er tendensen i transportkoncernens asiatisk peers overvejende positiv.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Seneste nyheder