Aktier/tendens: Udsigt til negativ åbning

Udgivet den 30-09-2024  |  kl. 08:43  |  
Maersk - Container

Der er udsigt til en svagt negativ åbning på det danske aktiemarked, når handelen åbner klokken 9. Dagen har umiddelbart ikke skemasatte selskabsnyheder.

Der vil måske fortsat være fokus på Novo og Pandora. Desuden kan der GN få opmærksomhed oven på et ændret kursmål.

Amerikanske futures ligger mandag ved 8-tiden lavere med fald op til 0,2 pct. for Nasdaq-futures. Den tyske DAX-futures ligger 0,3 pct. lavere.

Det brede S&P 500-indeks satte sig med 0,1 pct. fra torsdagens lukkerekord. Dow Jones klarede sig derimod bedre, løftet af olieaktier, og endte med et plus på 0,3 pct. til lukkerekorden 42.313 indekspoint. Nasdaq-indekset tabte derimod 0,4 pct.

VILDE UDSVING I ASIEN

I Asien er der vilde udsving mandag morgen med markante fald i Japan på omkring 5 pct. og markante stigninger i Kina op til mere end 8 pct. Japanske aktier er presset af bekymring for, at Japans nye premierminister vil normalisere renten.

De kinesiske aktier fortsætter med at buldre op efter kinesernes kampagne med at lancere forskellige stimuli til at sætte gang i økonomien. Det er niende dag i træk med stigninger, og aktierne steg i sidste uge alene med 15 pct.

Det danske C25-indeks dykkede fredag 0,3 pct. til 1960,43 og kunne dermed notere ugens fjerde børsdag med fald. Mandag tegner til femte handelsdag i træk med fald.

NOVO I LAVESTE NIVEAU SIDEN FEBRUAR

Novo Nordisk kan fortsætte i negativt fokus, som det har været tilfældet i den senere tid. Aktien faldt fredag 4,6 pct. til 796,50 kr. efter et fald torsdag på 1,5 pct. Aktien er nu i laveste niveau siden begyndelsen af februar i år.

Fredag var et analysenotat fra JPMorgan medvirkende til at trykke aktien, da den amerikanske investeringsbank så en risiko for et skuffende salg af fedmemidlet Wegovy i tredje kvartal.

NYE KURSMÅL TIL PANDORA OG GN

Anbefalingen af aktien i Pandora blev fredag sat op til neutrale "hold" fra negative "sælg" af det amerikanske finanshus Morningstar, der uændret har et kursmål på 1010 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Pandora lukkede fredag i 1099,50 kr. efter et fald på 0,4 pct.

Carnegie barberer ligeledes ifølge Bloomberg kursmålet for GN med 24 kr. til 210 kr., men fastholder anbefalingen "køb", som finanshuset har haft siden november 2023, da aktien stod lige under 140 kr.

GN lukkede fredag i 155,85 kr. efter et fald 1,6 pct. Aktien er side nytår faldet med godt 9 pct.

MÆRSKS ASIATISKE KONKURENTER FALDER

Mærsk, der steg 0,9 pct. fredag til 10.825 kr. målt på B-aktien, kan konstatere, at stemningen blandt de asiatiske rederiaktier overvejende er let negativ mandag morgen. I Japan falder containerrederierne dog ikke så meget, som det generelle aktiemarked, mens de kinesiske rederiaktier ikke kan følge med de kraftige stigninger, som de kinesiske aktieindeks oplever.

PARKENS HOLD NU PÅ ANDENPLADSEN I SUPERLIGAEN

Efter at have været bagud med et mål fik FC København søndag hevet en 2-1 sejr hjem over Vejle på udebane efter en sen scoring af Andreas Cornelius. Med sejren er FC København nu på Superligaens andenplads.

Parken-aktien endte uændret fredag i 115,50 kr.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯