Albatros Network: Alle kan åbne en internet-forretning

Udgivet den 09-06-1999  |  kl. 14:04  |  

København--9. juni--NetPosten--Det er nu muligt at styre en handelsforretning hjemme fra dagligstuen, hvis man lader elektronikken styre Internetbutikken og økonomien og lader Post Danmark opbevare varerne og sørge for leverancen til kunderne. Det mener den danske Internetvirksomhed Albatros Network, som samtidig siger, at den elektroniske handel kan ændre forretningsgangen radikalt for en virksomhed, hvor store dele af værdikæden i dag kan automatiseres. For eksempel kan logistikken i dag administreres af Post Danmark, som varetager ordremodtagelsen og distributionen af varerne.

- Perspektiverne er, at alle virksomheder, eller at en mand med en god ide, kan etablere en elektronisk handelsplads på Internettet uden større omkostninger. Det giver store besparelser for virksomheden at den ikke selv har udgifter til driften af en butik, lager og distributionsfaciliteter, siger direktør Hans Henrik Højberg for Albatros Network, der er kontrolleret af børsnoterede EDB Gruppen.

For at fremme den elektroniske handelsform har Albatros Network udviklet en række moduler, som integrerer de forskellige parter i en almindelig handelsvirksomhed. Modulerne kombinerer logistik, betaling, økonomi og dokumenthåndtering. Et betalingsmodul styrer transaktionen til PBS, og et lagermodul håndterer den elektroniske kommunikation til Post Danmark.

- I princippet, så kan man styre et elektronisk handelssted hjemme fra dagligstuen, fordi Internetbutikken er selvbetjening, betalingssystemet sørger for økonomien, og lager og distributionsfaciliteterne sørger Post Danmark for, siger Hans Henrik Højberg og slutter, "og i dag kræver det ikke den store kapital at opbygge og drive en Internetforretning, især ikke hvis man sammenligner med, hvad det koster at opbygge og drive en almindelig handelsvirksomhed".

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder