Ambu investerer i salgsorganisation i USA og nedjusterer forventninger

Udgivet den 22-08-2019  |  kl. 06:43  |  

Medicoselskabet Ambu vil selv stå for salget af engangsendoskopet Ascope i USA, og overtagelsen af salget fra en amerikansk distributør fører også til en markant nedjustering af forventningerne hos det danske selskab.

Ambu vil kaste flere penge efter at styrke det store amerikanske marked, og medicoselskabet har besluttet at overtage salget af Ascope-produkter, der bruges til kikkertundersøgelser af luftvejene, fra den amerikanske distributør Tri-anim.

Det oplyser Ambu i en pressemeddelelse, efter at aftalen er blevet endeligt indgået natten til torsdag.

Tri-anim og Ambu har haft et partnerskab siden 2015, og i dag står den amerikanske distributør for 40 pct. af Ambus omsætning fra salget af Ascope-produkter inden for pulmonal endoskopi i USA. Det stopper helt fra 1. oktober i år, hvor medicoselskabet i stedet overtager salget fra Tri-anim.

- Vi er overbeviste om, at vi med vores pipeline af nye produkter blandt andet inden for øre-næse-hals og urologi vil være i stand til at maksimere omsætningsvækst og krydssalgseffekter gennem direkte salg. Det er en attraktiv investering for Ambu, fordi følgerne af overgangen vil blive opvejet af højere langsigtet vækst, siger Juan-José Gonzalez, der er administrerende direktør hos Ambu, i meddelelsen.

FORVENTNINGERNE FÅR ET STORT TRYK NEDAD

Selv om aftalen først træder i kraft den 1. oktober i år, så får den betydning for forventningerne til selskabets skæve regnskabsår 2018/19, der løber til udgangen af september.

Omsætningsvæksten vil blive reduceret med omkring 8 pct.point, og dermed står omsætningsvæksten nu til at lande i intervallet 6-7 pct. Tidligere ventede Ambu en vækst på 14-15 pct. på den post.

Ambu forventer heller ikke at sælge så mange af selskabets endoskoper til engangsbrug i det indeværende regnskabsår. I meddelelsen skærer selskabet forventningen med 150.000 styk, og det forudsiger dermed nu et salg af 600.000 styk.

Indtjeningen bliver også tynget, og overskudsgraden, EBIT-marginen, før særlige poster vil blive reduceret med omkring 4 pct.point til omkring 18 pct. Tidligere ventede selskabet nemlig en overskudsgrad på 22 pct.

Også forventningen til de frie pengestrømme i det indeværende regnskabsår bliver reduceret med omkring 175 mio. kr. til 200 mio. kr. Tidligere ventede Ambu nemlig frie pengestrømme i niveauet 375 mio. kr.

BETALER MILLIONKOMPENSATION TIL DISTRIBUTØR

Ambu oplyser desuden i meddelelsen, at selskabet betaler en kompensation på 20 mio. dollar, svarende til lidt over 134 mio. danske kr., som en del af afslutningen på samarbejdet.

Den betaling kommer til at blive opgjort som en engangsbetaling under "særlige poster" i regnskabet for fjerde kvartal, hvor kompensationen periodiseres. Halvdelen bliver betalt i fjerde kvartal i indeværende regnskabsår, mens den resterende del bliver betalt i første kvartal af 2019/20.

Ambu offentliggør torsdag morgen sit regnskab for tredje kvartal af 2018/19, og i nattens meddelelse fremgår det, at selskabet her vil oplyse om effekten på de finansielle forventninger for strategien, der går under navnet Big Five 2020, og dermed regnskabsåret 2019/20.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Profit warning❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
16/09/19

 
9,80%
 
16/09/19

 
6,66%
 
16/09/19

 
3,72%
 
16/09/19

 
3,59%
 
16/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder