Ambu: Konkurrent får markedsgodkendt første engangsduodenoskop i USA

Udgivet den 13-12-2019  |  kl. 22:39  |  

Den danske medicovirksomhed Ambus amerikanske konkurrent Boston Scientific har fredag fået grønt lys af USA's sundhedsmyndigheder til at markedsføre et nyt engangsduodenoskop. Det første af sin slags i verden, oplyser Boston Scientific.

Engangsduodenoskopet er godkendt til endoskopiske undersøgelser af galde- og bugspytkirtel systemerne.

Det er første gang, at Food and Drug Administration (FDA), sundhedsmyndighederne i USA godkender et engangsduodenoskop, betoner det amerikanske selskab, men netop danske Ambu har også en ansøgning liggende hos FDA om godkendelse af et tilsvarende produkt.

Boston Scientific oplyser, at koncernen venter at lancere sit produkt på markedet i USA i første kvartal af 2020. Ligesom Ambu fremhæver den amerikanske koncern, at engangsproduktet har den fordel, at det i modsætning til brugen af genbrugsduodenoskoper ikke medfører infektionsrisiko, ligesom genbrugsprodukter ofte kræver reparation og hver gang sterilisering inden ny brug.

Tilbage i november, i forbindelse med sit regnskab for fjerde kvartal, oplyste Ambu, at det nu venter at kunne lancere sit konkurrerende engangsduodenoskop i USA i starten af tredje kvartal af 2020 mod førhen inden udgangen af september. Samtidig indikerede Ambu i november en højere salgspris for sit produkt i intervallet 1400 til 1600 dollar per duodenoskop mod en tidligere melding omkring 800 dollar.

Boston Scientific har på sin side ladet forstå, at dets duodenoskop vil blive prissat i intervallet mellem 2500 og 3000 dollar.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Relaterede nyheder