Ambu taber milliarder i markedsværdi efter nedjustering

Udgivet den 18-06-2019  |  kl. 10:58  |  

Ambu bliver straffet af investorerne oven på en nedjustering mandag aften, og tirsdag formiddag falder medicoaktien så meget, at selskabets markedsværdi er reduceret med i underkanten af 4 mia. kr.

Mere præcist er Ambus markedsværdi faldet med 3,6 mia. kr. siden mandagens børslukning, og det reducerer selskabets samlede markedsværdi til 19,1 mia. kr. Det sker på baggrund af et kursfald på 16 pct. til omkring 88 kr.

- Et kursfald på 16 pct. viser alt i alt, at det er lykkedes ganske godt at balancere lavere vækst- og profitabilitetsforventninger for de kommende år. Ambu-aktien er gået fra at være ekstremt højt prissat til at være højt prissat. Der skal stadig løbes hurtigt og præsteres, skriver investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet i en kommentar.

Mandag aften meddelte Ambu, at selskabet i det igangværende regnskabsår nu regner med at sælge cirka 750.000 endoskoper mod før "mere end" 750.000 endoskoper.

Samtidig ses den organiske vækst lande på 14-15 pct. mod tidligere 15-16 pct., mens driftsmarginen, målt på EBIT før særlige poster, ventes at ramme 22 pct. mod tidligere 22-24 pct.

Den lavere vækst skal blandt andet ses i sammenhæng med, at Ambu har valgt at udfase engangskoloskopet SC210, som ellers tidligere er blevet anset som et af de nye væksthåb i det forretningsområde, selskabet selv kalder for visualisering.

En test i USA med henblik på at dokumentere, at SC210 lever op til standarderne for genanvendelige koloskoper, er imidlertid ikke faldet heldigt ud, og derfor har Ambu besluttet at stoppe markedsføringen af produktet.

Netop koloskopet til engangsbrug har været omgærdet af en del usikkerhed, men det er fortsat planen, at Ambu skal kunne levere et engangsvideoskop til koloskopiprocedurer.

Ambu fortalte mandag aften, at det i stedet sætter flere ressourcer af til at udvikle et produkt kaldet Ascope Colon, som ventes lanceret i andet kvartal af 2020/21.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder