Ambu/ABG: Lidt skuffende salg af skoper sender aktien ned

Udgivet den 01-05-2019  |  kl. 15:19  |  

Onsdagens regnskabsmeddelelse fra Ambu har givet markante udsving i medicoselskabets aktie, der i løbet af dagen har ligget både toppen og bunden af C25-indekset.

Ud på eftermiddagen virker markedet dog til at have bestemt sig for, at retningen bør være ned, og det skyldes formentlig skuffelse over salget af endoskoper, vurderer ABG Sundal Collier.

- Mit bud var fra morgenstunden, at Ambu skulle falde en smule, fordi folk læser ret meget ind i det kvartalsvise salg af skoper, siger ABG-analytiker Jannick Denholt til Ritzau Finans.

Ambus salg af engangsvideoskoper endte på 182.000 i andet kvartal.

Til sammenligning havde analytikere sat næsen op efter et salg på 188.000 engangsendoskoper i perioden ifølge estimater, som Ambu selv har indsamlet blandt syv analytikerne før regnskabet.

Også Jannick Denholt havde estimeret et lidt højere salg på 185.000 skoper, men det ændrer ikke på, at han stadig venter, at Ambu når i mål i forhold til sine forventninger om et salg på over 750.000 skoper i år.

- Men jeg kan se, at jeg ligger i den lavere ende af konsensus for helåret, selv om jeg ligger over selskabets egne forventninger om 750.000, siger Jannick Denholt.

Aktien i Ambu falder ved 15.15-tiden med lige over 4 pct. til 182,85 kr.

Midt på formiddagen var Ambu ellers oppe med over 6 pct., da selskabet kunne fortælle, at det nu er så langt i udviklingen af et nyt engangsduodenoskop, at det allerede er parat til at blive vist frem på en konference i Californien om et par uger. Lanceringsdatoen har Ambu dog ikke ændret. Den er stadig officielt inden udgangen af september næste år.

- Det er en prototype, så det er ikke noget, jeg læser så meget ind i endnu, selv om det selvfølgelig er positivt, at den er klar til at bive vist frem. Nu skal Ambu først til at skrue op for produktionen og validere produktet. Selv om prototypen er klar designmæssigt, skal man være sikker på, at når man kan lancere, at man også kan køre på fuld kraft produktionsmæssigt, så man er fuldt leveringsdygtig, siger Jannick Denholt.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder