Ambu/CEO: Konkurrenter på engangsmarkedet kan være vores venner

Udgivet den 15-04-2019  |  kl. 12:13  |  
Arkiv: Foto

Den amerikanske medicokoncern Boston Scientific har også fået øjnene op for, at en engangsversion af de såkaldte duodenoskoper, der bruges til at diagnosticere og behandle problemer i leveren, bugspytkirtlen og galdeblæren, kan være fremtiden.

Hos det danske medicoselskab Ambu, der satser stort på at udvikle og sælge endoskoper til engangsbrug, får konkurrencen fra den amerikanske kæmpe ikke administrerende direktør Lars Marcher til at skælve.

- Vi synes, at det er fantastisk, for der er jo ikke nogen virksomheder, der kan komme med en helt ny teknologi og konvertere markedet 100 pct. Det er der, konkurrence er meget vigtigt. Når en verdensførende inden for life science i princippet kommer og siger, at Ambu har ret, og at det er den vej, vi skal gå, så kan de være med til at åbne markedet meget hurtigere. Der er ingen jordisk chance for, at Ambu kan håndtere det her marked alene og bare supportere alle de her millioner af instrumenter.

- Derfor ser jeg det, som om at Boston Scientific er nogle af mine venner i forhold til at konvertere til engangsprodukter. Mine konkurrenter er i virkeligheden eksempelvis Olympus, som er dem, vi skal have konverteret produkterne væk fra. Alle, der kommer med engangsprodukter, byder jeg velkommen, siger Lars Marcher i forbindelse med at de amerikanske sundhedsmyndigheder fredag offentliggjorde foreløbige resultater for smittefaren forbundet med brugen af genanvendelige duodenoskoper.

KONKURRENCE KAN BLIVE ET PROBLEM SENERE

På en kapitalmarkedsdag i oktober sidste år fortalte Ambu, at duodenoskoper bruges i omkring 2 mio. procedurer om året, og Ambus administrerende direktør regner med, at hele markedet for duodenoskoper vil være konverteret til engangsprodukter fra skoper til flergangsbrug i løbet af to til fire år. Og det er altså ikke nødvendigvis Ambu selv, der skal stå for hele den konvertering.

- Jeg er ikke nervøs for konkurrencen på nuværende tidspunkt. Konkurrence bliver mere et problem, når man skal begynde at tage markedsandele fra hinanden, men der kommer til at gå mange år, før den her sø er tom. Der er så mange muligheder for både Ambu og Boston til at gøre det, vi skal gøre, siger Lars Marcher.

Direktøren vil ikke kommentere, hvor stor en del af markedet for duodenoskoper, han håber, at det danske medicoselskab kommer til at sidde på, når produktet er lanceret, og markedet er blevet konverteret.

BOSTON VIL LANCERE DUODENOSKOP I 2019

Lige nu findes der kun genanvendelige duodenoskoper, men Ambu går efter at være blandt de første selskaber, der kan tilbyde et duodenoskop til engangsbrug. Dermed skal der ikke bruges tid på at rense og rengøre produkterne.

Ambu har indtil videre kun lovet, at produktet vil være en del af selskabets samlede produktportefølje, når den nuværende strategiperiode udløber ved udgangen af september 2020, og ifølge direktøren arbejdes der i øjeblikket hårdt på at få udviklet produktet og gjort det klar til en lancering.

Boston Scientific er også i gang med at udvikle et duodenoskop til engangsbrug, og selskabet har tidligere fortalt, at det har planer om at lancere duodenoskopet i løbet af 2019. Den amerikanske konkurrent har dog ikke annonceret planer om at udvikle engangsendoskoper til andre af de procedurer, som Ambu leverer eller har planer om at kunne levere engangsprodukter til.

Ambu har allerede i løbet af de seneste år lanceret engangsendoskoper til øre-næse-hals-procedurer, og sidste år begyndte selskabet at tilbyde et engangskoloskop til mave- og tarmundersøgelser til udvalgte partnerhospitaler.

I slutningen af januar i år kom det frem, at koloskopet har afsluttet kliniske forsøg på to amerikanske hospitaler og nu er klar til at gå videre til næste fase - et studie på et amerikanske hospital i omkring 200 patienter. Formålet er at skaffe data, der kan bruges i markedsføringen af koloskopet, som allerede er godkendt af den amerikanske lægemiddelstyrelse, oplyste Lars Marcher i forbindelse med det seneste kvartalsregnskab. Den brede lancering mangler derfor også endnu.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
15:01:01

 
6,84%
 
15:01:01

 
1,93%
 
15:01:01

 
1,68%
 
26/06/19

 
-1,44%
 
15:01:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder