Ambu/CEO: Ny topchef ser kæmpe vækstpotentiale

Udgivet den 03-06-2019  |  kl. 14:31  |  

Ambu står over for en periode med fortsat vækst, vurderer selskabets nye administrerende direktør, Juan-José Gonzalez, i et af sine første interview siden sin tiltrædelse. Han blev headhuntet til stillingen og afløste i midten af maj til stor overraskelse for investorer og analytikere tidligere topchef Lars Marcher, der blev afskediget trods flere års markant vækst.

Siden er aktiekursen dykket fælt, og det samlede tab siden direktørskiftet løber op i over 40 pct.

- Jeg tror ikke, at markedet kan lide usikkerhed. Og når der sker ændringer i ledelsen, så giver det altid en form for usikkerhed. Men selv om CEO'en spiller en rolle, så spiller den øvrige ledelse også en meget vigtig rolle. Og det lederteam, jeg har mødt i Ambu, er helt på linje med strategien, når det kommer til at levere resultater af høj kaliber. Så jeg har stor tillid til de fremtidige udsigter for selskabet, siger Juan-José Gonzalez.

Han kommer med mange års erfaring fra branchen herunder fra 12 år i amerikanske Johnson & Johnson, hvor han senest stod i spidsen for datterselskabet Depuy Synthes. Det sælger ortopædiske og neurokirurgiske produkter for omkring 33 mia. kr. om året, eller omtrent ti gange så meget som Ambu omsætter for.

Med Ambus kommende portefølje af engangsendoskoper til kikkertundersøgelser ser Juan-José Gonzalez dog god mulighed for, at Ambu på sigt vil blive løftet op blandt de største europæiske medicoselskaber. Det gælder, selv hvis engangsendoskoperne kun kommer til at erstatte de genanvendelige skoper i en mindre del af de millioner af procedurer, der gennemføres årligt på hospitalerne.

- Jeg har aldrig set et selskab inden for medicinsk udstyr med så stort vækstpotentiale, lyder skudsmålet.

EGEN DUE DILLIGENCE

Beslutningen om at tage imod jobtilbuddet fra Ambu traf Juan-José Gonzalez efter at have gennemført sin egen due diligence. Og meldingerne fra operationslæger og sundhedspersonale har alle været gode.

Om Ambu så vil kunne levere tocifret vækst i årene efter 2020, ønsker Juan-José Gonzalez endnu ikke at lægge sig fast på. I den nuværende strategiperiode ventes en gennemsnitlig vækst på 16-18 pct.

- Det er for tidligt for mig at udstikke en form finansiel guidance. Men det, jeg kan sige, er, at fordi vi er på vej til at komme ind på så mange nye markeder, som er større end de markeder, vi allerede er på, og fordi vi planlægger at fortsætte med at investere i innovation, i supply chain og den kommercielle infrastruktur, så regner vi med, at vokse hurtigere end markedet, siger Juan-José Gonzalez.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder