Amerikansk oliegigant i stort underskud for tredje kvartal i træk

Udgivet den 30-10-2020  |  kl. 14:27  |  

For tredje kvartal i træk fosser pengene ud af kassen hos den amerikanske oliegigant Exxon Mobil. Det viser regnskabet for tredje kvartal, hvor underskuddet lyder på 680 mio. dollar, som dog er noget mindre end de 1,1 mia. dollar Exxon Mobil tabte i andet kvartal.

Tabet i tredje kvartal svarer til 0,15 dollar per aktie, mens analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet et tab på 0,25 dollar per aktie.

Samlet set har oliekæmpen tabt knap 2,4 mia. dollar siden årsskiftet, mens der i samme periode sidste år var et plus på bundlinjen på knap 8,7 mia. dollar.

I regnskabet hæfter selskabet sig dog ved, at tabet er blevet mindre fra andet kvartal til tredje kvartal, hvilket primært er drevet af en tilbagevenden i efterspørgslen. I perioden er olieproduktionen steget med 1 pct. til 3,7 mio. tønder om dagen, fremgår det af regnskabet.

Ifølge Bloomberg advarer Exxon Mobil dog samtidig om, at selskabet kan blive nødsaget til at tage en nedskrivning på op til 30 mia. dollar på selskabets naturgasfelter efter et voldsomt fald i efterspørgslen.

Samtidig skriver Exxon Mobil, at selskabet forventer at finde yderligere strukturelle effektiviseringer i takt med, at det fortsætter den tidligere vurdering af forretningen i enkelte lande.

Torsdag skrev Bloomberg, at Exxon Mobil planlægger at sløjfe omkring 1900 stillinger i USA for at styrke selskabets konkurrenceevne under de nuværende markedsvilkår. Hverken timing eller divisioner fremgik dog, men nedskæringerne kommer oven i tidligere annoncerede tilpasninger i Europa og Australien, hvor andre 1600 stillinger sløjfes, skrev Bloomberg.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder