Amerikanske jobopslag i laveste niveau siden marts 2021

Udgivet den 05-12-2023  |  kl. 16:41  |  

Antallet af amerikanske jobopslag ramte i oktober laveste niveau siden marts 2021, i det seneste tegn på at jobmarkedet i USA er ved at køle ned.

Det skriver Bloomberg News.

Antallet af ledige stillinger blev i oktober opgjort til 8,73 mio. mod ventet 9,3 mio. stillinger. Samtidig blev opgørelsen måneden før revideret ned til 9,35 mio. fra 9,55 mio. stillinger.

Tilbagegangen i antallet af åbne stillinger er bredt funderet, men ses særligt i sundhedssektoren samt inden for finans og i servicebranchen, skriver Bloomberg News.

Raten af frivillige opsigelser holdt for fjerde måned i træk niveau i oktober, hvor det fortsat lå på niveau med det i starten af 2021, hvilket kan være et udtryk for, at amerikanerne har mindre tillid til, at de kan finde bedre arbejdsvilkår hos andre arbejdsgivere.

Udviklingen kan være et tegn på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er nået i mål med sin pengepolitik, som den indledte stramningen af i marts 2022.

Udviklingen afspejles også i markedsrenten, der for den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation er faldet 3 basispoint til 4,18 pct. efter offentliggørelsen af nøgletallet.

Aktuelt er den ledende rente i USA på 5,25-5,50 pct., efter at den i juli foreløbigt blev løftet sidste gang med 25 basispoint. Forventningen i markedet er, at Federal Reserve vil fastholde sin rente ved årets sidste rentemøde, inden pengepolitikken forventeligt løsnes - måske så tidligt som i marts.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  macro❯  USA❯ 

Seneste nyheder