Amerikanske sygekasser dropper megafusion: Begge selskaber stiger

Udgivet den 11-12-2023  |  kl. 12:52  |  

Det er mindre end to uger siden, at Wall Street Journal erfarede, at to af de største sygekasser i USA, Cigna og Humana, drøftede en kæmpefusion. Men allerede nu er Cigna bakket ud, oplyser anonyme kilder til Bloomberg News.

Årsagen skal blandt andet være, at Cignas aktiekurs er faldet sammenlagt næsten 10 pct., siden rygterne om en fusion kom frem. Det har gjort det svært at strikke en handel sammen, da opkøbet af Humana blandt andet var baseret på betaling i Cigna-aktier.

Rygterne om at handelen er aflyst, får også en varm modtagelse på aktiemarkedet mandag, hvor Cigna stiger 11,7 pct. i formarkedet, mens Humana stiger 2,7 pct.

En sammenlægning af de to ville have skabt en mastodont med en markedsværdi på 135 mia. dollar eller mere end 930 mia. kr.

Cigna sendte søndag en meddelelse ud, hvor den annoncerede en væsentlig forhøjelse af sit aktietilbagekøbsprogram med 10 mia. dollar.

Meddelelsen nævnte ikke drøftelserne med Humana, men Wall Street Journal kunne allerede søndag berette, at forhandlingerne er kuldsejlet.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Seneste nyheder