Apple får advarsel af EU for misbrug af markedsdominans

Udgivet den 24-06-2024  |  kl. 10:46  |  

Apple har modtaget en advarsel fra de europæiske myndigheder for brug af ulovlige praksisser på selskabets App Store.

Advarslen kommer, få måneder efter at EU-Kommissionen idømte iPhone-producenten en bøde på 1,8 mia. euro, skriver Bloomberg News.

EU-Kommissionen skriver i sin advarsel til Apple, at teknologigiganten i overensstemmelse med Digital Markets Act (DMA) skal give appudviklere lov til at opfordre deres kunder til at tegne abonnementer uden om Apples App Store.

Samtidig oplyser kommissionen, at den har indledt en undersøgelse af Apples gebyrer til appudviklere for at vurdere, om de er i overensstemmelse med DMA.

En overtrædelse af DMA kan i yderste tilfælde udløse en bøde på 10 pct. af et selskabs årlige omsætning.

- Alt for længe har Apple presset innovative selskaber ud - nægtet forbrugerne nye muligheder og valg, skriver EU's kommissær for det indre marked, Thierry Breton, på det sociale medie X.

- I dag tager vi yderligere skridt for at sikre, at App Store og iOS overholder DMA, fortsætter han.

iOS er styresystemet på Apples enheder.

En endelig afgørelse om Apples konkurrenceopførsel ventes i slutningen af marts 2025 og kan udløse endnu et juridisk opgør mellem parterne.

- Vi er overbevist om, at vores plan overholder loven, og estimerer, at mere end 99 pct. af udviklere ville betale det samme eller mindre i gebyrer til Apple under de nye forretningsbetingelser, vi har lavet, skriver Apple som reaktion på EU's efterforskning.

DMA stiller en større række krav til virksomheder, der skal begrænse selskabernes markedsdominans. Blandt andet er det under DMA forbudt for selskaber som Apple, Google og Meta at favorisere egne produkter over konkurrenters. Forordningen stiller også krav til håndteringen af persondata.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯