Apple indikeres 1,8 pct. lavere efter iPhone-produktionsbekymringer

Udgivet den 28-11-2022  |  kl. 12:44  |  

Apple-aktien indikeres 1,8 pct. lavere i det amerikanske formarked efter rygter om, at uroen på verden største iPhone-fabrik kan føre til en produktionsmangel på tæt ved 6 mio. iPhone Pro-enheder i år.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en person med kendskab til sagen.

Analytikere fra finanshuset Oddo vurderer, at det 6 mio. enheder svarer til omkring 7 pct. af det samlede antal planlagte iPhone-leveringer i dette kvartal.

Foxconns Zhengzhou-fabrik har været ramt af nedlukninger og arbejderuroligheder i flere uger, efter at et covid-19-udbrud fået Foxconn og den lokale regering til at indføre forskellige tiltag for at begrænse udbruddet.

Situationen på fabrikken er dog ikke afklaret endnu, og skønnet over størrelsen af den tabte produktion kan ifølge kilden ændre sig.

Meget vil afhænge af, hvor hurtigt Foxconn, det taiwanske firma, der driver anlægget, kan få folk tilbage til samlebånd efter voldsomme protester mod covid-restriktioner.

Hvis nedlukningen fortsætter i de kommende uger, kan produktionen blive sat længere tilbage.

Fabrikken producerer størstedelen af Apples iPhone 14 Pro- og Pro Max-enheder, der er Apples mest efterspurgte håndsæt i år. Apple har sænket sit produktionsmål til 87 mio. enheder fra tidligere ventet 90 mio. enheder.

Fredag faldt Apple-aktien med 2 pct. efter forlydender om, at produktionen af Apples iPhones fra Foxconns Zhengzhou-fabrik i Kina i november kan falde med mindst 30 pct., efter at uroligheder blandt medarbejderne har forstyrret driften.

Tidligere har en intern prognose fra oktober peget på en mulig påvirkning på op til 30 pct. på verdens største iPhone-fabrik, skriver Reuters.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯