Asien: Blandet stemning på dag med modløse miner

Udgivet den 22-09-2020  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske aktiemarkeder ligger blandet tirsdag, på en dag hvor der fortsat ikke er afklaring om, hvorvidt de amerikanske politikere skyder mere stimuli ind i markedet, og hvor bekymringer for nye nedlukninger i Europa som en konsekvens af den fortsatte spredning af coronavirus tynger investorernes humør.

- Vi kan ikke se nogen positive nyheder i horisonten i den nærmeste fremtid for markeder til at komme tilbage på, siger Steven Leung, der er chef for aktiehandel hos UOB Kay Hian i Honkong, til nyhedsbureauet Reuters.

En af hovedårsagerne til investorernes bekymring er fortsat det smitsomme coronavirus. Nye pandemi-restriktioner i Storbritannien udløste mandag fald til luftfartsselskaber, hoteller og krydstogtsselskaber, og mandag skriver The Telegraph, at premierminister Boris Johnson tirsdag vil opfordre briterne til at arbejde hjemmefra igen.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en tilbagegang på 0,5 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en stigning på 0,2 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 0,5 pct.

Det australske ASX-200-indeks falder med 0,7 pct. I Taiwan er Taiex-indekset ligeledes i minus med 0,7 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, falder hele 1,9 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever henholdsvis en tilbagegang og fremgang på henholdsvis 0,1 pct. og 0,1 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et minus på 0,2 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,2
Topix +0,5
Hongkongs Hang Seng -0,2
China Shanghai Composite -0,1
China CSI 300 +0,1
Taiwan Taiex -0,7
Sydkoreas Kospi -1,9
Indiens BSE Sensex -0,1
Singapores STI -0,7
Sydney ASX 200 -0,7

Indeksværdi klokken 06.15.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder