Asien: Kursfald spejler Wall Street-udvikling - NY

Udgivet den 06-12-2022  |  kl. 06:43  |  

De asiatiske aktier ligger med overvejende kursfald tirsdag morgen, hvor investorerne trækker sig tilbage efter stærke amerikanske data, der tyder på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil fastholde de aggressive renteforhøjelser i længere tid end hidtil anslået.

- Elefanten i glasbutikken er risikoen for, at Federal Reserve kommer for sent igen, men denne gang med at sænke renten. Pengepolitikken arbejder med forsinkelse, og vigtige indikatorer såsom faldende boligpriser, lejepriser, råvarer og fragtpriser samt stigende afskedigelser og lagerbeholdninger signalerer allerede en svækkelse af amerikansk økonomi, siger chefanalytiker Havard Chi fra hedgefonden Quarz Capital Asia ifølge Reuters.

MSCI's indeks for Asien og Stillehavsområdet uden for Japan viger 0,4 pct.

Det amerikanske futuremarked indikerer samtidig en let positiv start på tirsdagens handel i New York med stigninger på 0,1 pct. i de tre store amerikanske aktieindeks.

I Tokyo ser investorerne på mandagens kursfald i USA, men en svækkelse af den japanske yen er med til at tænde et håb om større indtjening hos de store eksportører.

Nikkei 225-indekset stiger 0,3 pct., og Topix-indekset øger 0,2 pct.

I Kina er en del af optimismen fra indikationerne om en mere afslappet holding til covid-spredningen, og dermed håb om genåbning af landet, løbet lid ud i sandet.

For selv om investorerne håber på, at Kinas økonomi forbedres i takt med at lempelser af landets nul-covid-politik gennemføres, har de finansielle markeder allerede indregnet mange af de positive nyheder.

Shanghai Composite viger 0,2 pct., mens CSI 300 øger 0,4 pct.

I Hongkong, der har haft massive stigninger på håb om covid-lempelser, bliver der trukket 1,0 pct. fra Hang Seng-indekset.

På de andre asiatiske børser ligger Taiex-indeks i Taipei, Taiwan, og Kospi-indekset i Seoul i Sydkorea med fald på henholdsvis 1,4 pct. og 1,0 pct., mens f Singapores Straits Times-indekset begrænser faldet til 0,3 pct.

Børsen i Sydney er lukket med et tab i ASX-indekset på 0,5 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,3
Topix +0,2
Hongkongs Hang Seng -1,0
China Shanghai Composite -0,2
China CSI 300 +0,4
Taiwan Taiex -1,4
Sydkoreas Kospi -1,0
Indiens BSE Sensex -0,4
Singapores STI -0,3
Sydney ASX 200 -0,5

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯