Asien: Overvejende god start på andet halvår

Udgivet den 01-07-2024  |  kl. 06:57  |  

De asiatiske aktiemarkeder ligger overvejende med stigninger manddag, hvor investorerne lægger vægt på positive kinesiske såvel som japanske aktivitets-data.

Samtidig ignoreres søndagens franske parlamentsvalg, mens fredagens amerikanske vigende inflationsdata noteres med ophøjet ro.

MSCI's indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,1 pct., efter at være steget hele 7 pct. i første halvår.

De amerikanske aktiefutures indikerer en positiv åbning i New York senere på dagen med stigninger i de store aktieindeks på 0,2-0,3 pct., med hovedvægten på de teknologitunge papirer.

I Tokyo ser investorerne på en stigende tillid blandt de store japanske producenter i den kvartalsvise Tankan-rapport fra den japanske centralbank, Bank of Japan.

Rapporten, der er offentliggjort mandag morgen, viser samtidig en overraskende stor forøgelse i forventningsindekset.

Nikkei-indekset stiger 0,1 pct., og Topix-indekset øger 0,4 pct.

De kinesiske investorer er i tvivl om udviklingen, efter at den hidtidige divergens mellem aktivitetsdataene i den kinesiske fremstillingssektor fra Caixin og Markit Economics samt de officielle tal fra National Bureau of Statistics i Beijing.

Caixin/Markit Economics' aflæsning viser en stigning til 51,8 mod 51,7 i maj, mens data fra National Bureau of Statistics viser et uændret niveau i juni på 49,5.

Shanghai Composite stiger 0,3 pct., mens CSI 300 ligger med et fald på 0,2 pct.

Børsen i Hongkong er lukket for fejringen af den kinesiske overtagelse af den tidligere britiske kronkoloni 1. juli 1997.

I Taipei øger Taiex-indekset 0,4 pct., Kospi-indekset i Seoul stiger 0,2 pct., og også Singapores Strait Times stiger 0,2 pct.

Børsen i Sydney står til at lukke med et tab i ASX-indekset på 0,4 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,1
Topix +0,4
Hongkongs Hang Seng Lukket
China Shanghai Composite +0,3
China CSI 300 -0,2
Taiwan Taiex +0,4
Sydkoreas Kospi +0,2
Indiens BSE Sensex +0,2
Singapores STI +0,2
Sydney ASX 200 -0,4

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Seneste nyheder