Asien: Trump-kommentarer og tech-nedtur slår igennem overalt

Udgivet den 18-07-2024  |  kl. 06:48  |  

De asiatiske aktiemarkeder er badet i rødt torsdag, hvor dyk i teknologi- og især chip-aktierne trækker de bredere markeder ned.

Investorer bekymrer sig over udsigten til eskalerende handelsspændinger mellem USA og Kina, hvis den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump vælges til præsident i USA.

En rapport om, at USA overvejer strammere begrænsninger for eksporten af avanceret halvlederteknologi til Kina, sendte de amerikanske techaktier kraftigt ned onsdag.

Samtidig langede Donald Trump ud efter Taiwan for at har "hugget omkring 100 pct. af vores chipforretning" og derfor burde betale USA for at forsvare landet.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,6 pct., mens de amerikanske aktiefutures indikerer en positiv åbning i New York senere på dagen med stigninger på 0,2-0,3 pct. i de tre store aktieindeks.

Nedturen i techsektoren rammer investorerne i Japan, der i forvejen kæmper med en markant styrkelse af yen gennem de seneste dage.

Nikkei-225 indekset falder 1,9 pct., og Topix-indekset dykker 1,0 pct.

I Kina venter investorerne på politiske nyheder fra Beijing, hvor de politiske ledere top har været samlet siden mandag for at fastlægge landets økonomiske politik.

Frygten for en skuffelse sammenhold med udsigten til en eskalering af handelskrigen med USA slår igennem i Shanghai Composite-indekset, der falder 0,1 pct., mens blue-chipindekset CSI 300 modsat stiger 0,1 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks er også et af de få positive islæt i torsdagens asiatiske teater med et plus på 0,2 pct.

I Taipei trækker den dominerende producent af chips brugt i kunstig intelligens, TSMC, markant ned. Det er på trods af at koncernen forventes at fremlægge endnu en stærk kvartalsindtjening senere torsdag.

Taiex-indekset falder 2,0 pct., mens TSMC dykker knap 4 pct., presset af Donald Trumps kommentarer om Taiwan.

Børsen i Seoul vender også den tunge ende nedad med et tab på 1,4 pct. i Kospi-indekset, og Singapores Strait Times falder 0,6 pct.

Børsen i Sydney står til at lukke med et tab på 0,3 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -1,9
Topix -1,0
Hongkongs Hang Seng +0,2
China Shanghai Composite -0,1
China CSI 300 +0,1
Taiwan Taiex -2,0
Sydkoreas Kospi -1,4
Indiens BSE Sensex +0,1
Singapores STI -0,6
Sydney ASX 200 -0,3

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Seneste nyheder