Australsk centralbank fastholder rente trods flere coronasmittede

Udgivet den 07-07-2020  |  kl. 07:51  |  

Den australske centralbak holder fast i en toneangivende rente på 0,25 pct. ved tirsdagens rentemøde, selv om landet lige nu kan se på, at smitten med corona igen er på vej frem i et part delstater i landet.

Tirsdag morgen dansk tid har delstaten Victoria annonceret lockdown i seks uger.

Australien har ellers haft succes med at inddæmme udbredelse af coronavirus - og det har medført flere stillingsopslag og et stigende detailsalg, hvilket har antydet, at økonomien var på vej på benene igen. Men nye udbrud af smittede i Australiens næststørste by, Melbourne, er en påmindelse om, at pandemien ikke er ovre endnu.

- Nedturen har været mindre alvorlig end tidligere ventet, og forholdene var stabiliserede indtil for nylig, lød det fra Philip Lowe, direktør for Reserve Bank of Australia, efter dagens rentemøde.

BRUG FOR STØTTE FORTSAT

Han påpeger dog også, at der stadig er "usikkerhed omkring sundhedssituationen og økonomiens fremtidige styrke, hvilket gør mange husstande og virksomheder forsigtige, og det påvirker både forbrugs- og investeringsplaner".

- Den betydelige, koordinerede og hidtil uset lempelse af finans- og pengepolitik i Australien hjælper økonomien gennem denne vanskelige periode, siger centralbankdirektøren.

Han understreger dog, at der sandsynligvis er behov for finanspolitisk og monetær støtte nogen tid endnu.

Australiens succes - indtil nu - med at inddæmme smitte, har vist sig at være attraktiv for investorer. Ifølge nyhedsbuerauet Bloomberg News er den australske dollar steget omkring 20 pct. siden den 19. marts, da centralbanken kom med sin første hjælpepakke.

GRÆNSELUKNING FRA MIDNAT

Den mest folkerige delstat i Australien, New South Wales, lukker ved midnat tirsdag grænsen til nabostaten Victoria på ubestemt tid efter genopblussen af coronasmitte, skriver det australske medie ABC News natten til mandag dansk tid.

Grænselukningen kommer, efter at antallet af coronasmittede på det seneste er begyndt at stige i Victorias hovedstad, Melbourne.

Mandag registrerede myndighederne 127 nye tilfælde af coronavirus i delstaten, hvilket er det højeste antal på en enkelt dag, siden coronapandemien begyndte.

Myndighederne registrerede også et enkelt coronarelateret dødsfald. Det er det første i Australien i mere end to uger.

Australien har generelt klaret sig bedre end mange andre lande under coronaviruspandemien med omkring 8500 smittede og 105 dødsfald.

Den første uge i juni registrerede landet i gennemsnit kun omkring ni nye coronavirus tilfælde om dagen. Derfor har det nye udbrud fået alarmklokkerne til at ringe og frygten for en anden bølge af coronavirus til at stige.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  macro❯  Australien❯ 

Relaterede nyheder