Banker: Strammere låneregler kan lukke filialer

Udgivet den 21-08-2019  |  kl. 23:34  |  

Nye regler, der er indført for at dæmpe prisudviklingen i ejerboliger i byområderne, kan risikere at medføre lukninger af bankfilialer i København og Aarhus, fordi de kan sænke aktiviteten betydeligt.

De nye regler begrænser udlånet til mulige ejendomskøbere, og det kan medføre færre bolighandler og dermed mindre arbejde i filialerne.

Det skriver Finans.

- Jeg kan ikke afvise, at bankerne generelt kommer til at lukke filialer i især København som følge af de nye regler, fordi bankerne som udgangspunkt er nødt til at si flere potentielle købere fra, fordi de lidt rigide regler gør, at bankerne må sige nej til at låne dem penge, forklarer seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, Lars Krull, til Finans.

Krull fremhæver, at bankerne står over for en indtjeningskrise, og derfor er strammere regler, som kan begrænse forretningsvolumenerne ikke ligefrem højest på ønskelisterne i pengeinstitutterne.

Hos Jyske Bank peger boligøkonom Mikkel Høegh også på, at priserne på ejerlejligheder i København er stagneret, selv om renterne er faldet.

- Det er ene og alene de faldende renter, der har givet os en blød landing på vækstbekendtgørelsen, siger Mikkel Høegh.

Administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Lars Petersson ærgrer sig over for Finans også over, at de nye kunder fjerner en del af forretningsgrundlaget i storbyerne.

Sparekassen fortalte i sidste uge til Dagbladet Børsen, at den planlægger lukningen af tre filialer på den baggrund.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder