B&O: Vil accelerere væksten og forhøje kapitalen med 20 pct.

Udgivet den 04-07-2024  |  kl. 06:34  |  
Arkiv: Foto

Bang & Olufsen (B&O) vil "accelerere sin strategieksekvering" og har i den forbindelse sat sig nye finansielle mål for de kommende tre år. Den nye plan kræver dog yderligere investeringer i forretningen, og derfor vil lyd- og billedkoncernen fra Struer gennemføre en kapitalforhøjelse på 20 pct.

Det fremgår af en meddelelse sendt til fondsbørsen onsdag aften.

B&O regner med i perioden fra regnskabsåret 2024/25 til 2027/28 at opnå en gennemsnitlig årlig organisk vækst (CAGR) på 8 pct., og samtidig har koncernen sat det som mål at nå en overskudsgrad (EBIT) på 8 pct. i det sidste af periodens regnskabsår, mens den frie pengestrøm samme år skal nå 250 mio. kr.

Den foreslåede kapitalforhøjelse skal først godkendes på den planlagte generalforsamling den 15. august 2024, men hvis ejerne giver grønt lys vil den ske via en rettet emission og privat placering uden fortegningsret for de eksisterende aktionærer.

Det oplyses ikke, om B&O allerede har sikret sig forhåndstilsagn fra investorer til den mulige rettede emission.

- Accelereringen af strategieksekveringen og indfrielse af de finansielle ambitioner på mellemlangt sigt vil kræve værdiskabende investeringer på kort sigt. Planen afhænger derfor af en kapitalforhøjelse på op til 20 pct. af selskabskapitalen, hedder det i meddelelsen.

- Investeringerne vil primært være fokuseret på at styrke Bang & Olufsens position inden for lydoplevelser til luksussegmentet ved at øge brandkendskabet, optimere retailnetværket og fortsætte med at levere produkter i verdensklasse.

Behovet for yderligere kapital hænger sammen med planer om at investere yderligere i forretningen, og B&O regner med, at de årlige anlægsinvesteringer i den treårige periode vil være 30-40 pct. højere end buddet for 2024/25 på 250-275 mio. kr.

Kapacitetsomkostningerne ses samtidig stige 100-200 mio. kr. om året. I 2023/24 var den post på cirka 1,4 mia. kr.

- Vi har gjort gode fremskridt med vores strategi trods udfordrende markedsforhold, udtaler topchef Kristian Teär, i en meddelelse.

- For at indfri det markedspotentiale, vi ser, ønsker vi at udnytte dette momentum og yderligere accelerere vores strategieksekvering understøttet af de nødvendige investeringer, der vil gøre det muligt for os at levere rentabel og bæredygtig vækst på den mellemlange bane.

Nøgleelementerne i planen omfatter blandt andet øget brandkendskab og brand equity som luksus audiobrand, optimering af monobrand-butiksnetværket og butiksoplevelsen gennem lukning af dårlige butikker, opgradering af eksisterende og åbning af nye selskabsejede butikker i vigtige byer samt investeringer i produktporteføljen og immaterielle rettigheder.

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  Profit warning❯  Shares❯ 

Seneste nyheder