Britisk finansvagthund advarer om selskabskollaps på grund af corona

Udgivet den 25-09-2020  |  kl. 10:21  |  

Hundredvis af små og mellemstore finansselskaber risikerer at kollapse under det økonomiske pres, som coronakrisen har medbragt.

Det advarer Storbritanniens finansvagthund, skriver The Guardian.

Samtidig siger finansvagthunden Financial Conduct Authority (FCA), at den er bekymret over konsekvenserne ved hjemmearbejde under pandemien, samt at nogle selskaber kan få vanskeligheder på længere sigt med at overse sine ansatte i særligt regulerede felter som aktiehandel.

Dertil kritiseres internetgiganter som Google, der anklages for at tjene penge på svigagtige investeringsreklamer på deres platforme.

Kritikken kom ved FCA's generalforsamling, hvor vagthundens formand, Charles Randell, anklagede Google og andre sociale medier for at profitere på myndighedens reklamer, der skal advare mod svindelreklamer.

Megan Butler, der er direktør i FCA, fortalte ved generalforsamlingen, at vagthunden arbejder på at få et bedre indblik i, hvilke finansselskaber, der risikerer at gå konkurs, mens antallet af bekræftede coronasmittede fortsat stiger.

- De finansielle pres vil også ramme dele af finansindustrien. Blandt de små og mellemstore virksomheder, som vi af tilsynsmæssige hensyn regulerer, venter vi at se et antal af selskaberne gå under, forklarede hun ifølge The Guardian.

Mere end 14.000 selskaber er blevet undersøgt af FCA, mens yderligere 10.000 er under gennemgang.

Flere hundrede selskaber risikerer at gå konkurs, sagde Megan Butler ved generalforsamlingen og understregede samtidig, at det i sig selv ikke er en nyhed. FCA's bekymring er dog, at konkurserne kommer i et hidtil uset omfang.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  macro❯  Storbritannien❯ 

Relaterede nyheder