BYG: Regeringen ikke nærmere en løsning af større byers boligproblemer
Den nye regering kommer med sit forslag til finansloven for 2002 godt fra start - set fra de mindre virksomheders synsvinkel. Det siger Byggeriets Argejdsgiveres (BYG) administrerende direktør, Jens Klarskov, der forventer, at det bliver både lettere og billigere at drive egen virksomhed.
Men en løsning af boligproblemerne er regeringen ikke kommet nærmere.
På bygge- og boligområdet sker der en opprioritering af nyt boligbyggeri på bekostning af renovering af den eksisterende boligmasse. Investeringsrammen til byfornyelse, kvarterløft osv. beskæres i finanslovsforslaget med ca. 550 mio. kr. Samtidig giver finanslovsforslaget sammen med kommuneaftalen en stort set neutral påvirkning af aktiviteten i bygge- og anlægssektoren i 2002, idet regeringen øger støtten til alment boligbyggeri i form af øget tilsagn til kommunerne.
- Prioriteringen kan virke rimelig fra regeringens side, men løsningen af de større byers boligproblemer er ikke kommet nærmere med finanslovforslaget, eftersom det nye almene boligbyggeri næppe bliver placeret i de større byområder, hvor boligmanglen er størst. Dertil er grundpriserne for høje og for mange forstadskommuners vedkommende er den bestående andel af almene boliger høj i forhold til den samlede boligmasse. Endvidere vil den markante beskæring af midlerne til byfornyelse og kvarterløft også forsinke en bedre udnyttelse af den eksisterende boligmasse i de større byer.
Finanslovforslaget burde efter BYGs opfattelse også indeholde initiativer, der kan stimulere private eller institutionelle investorer til at investere i boligbyggeri. Byggeriets Arbejdsgivere ser derfor frem til nye forslag, som kan understøtte det private boligbyggeri og byfornyelsesinitiativer i privat regi.
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1185
- næste ›