C25 tager største fald nogensinde: Blodrød trio banker aktierne ned

Udgivet den 04-10-2018  |  kl. 17:04  |  
Arkiv: Foto

Massive kursfald til Ambu, Novo Nordisk og Danske Bank sendte torsdag de danske aktier til bunds i Europa. Det toneangivende C25-indeks faldt med hele 3,7 pct. til 1075,00 og markant mere end de øvrige europæiske aktieindeks.

Det er samtidig det største fald til dato i det danske eliteindeks.

- Det er kun i Danmark, at investorerne må lægge rygstykker til så store kursprygl, som der er tale om, konstaterer Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, i en kommentar.

Han peger på, at nedturen hænger samme med bratte fald i en række af de danske C25-aktier.

- Ambu har lanceret strategiplan og opjusteret, men der er en øvre grænse for, hvor meget investorerne er villige til at betale for indtjening. Selv efter dagens fald og opjustering handles Ambu til mere end 65 gange næste års forventede konsensusindtjening, konstaterer Per Hansen.

Ambu faldt med 14,7 pct. til 135,80 kr. og endte helt i bunden af C25.

Lige efter fulgte Novo Nordisk med et fald på 7,2 pct. til 281,10 kr., efter at den amerikanske rival Eli Lilly på en diabetesmesse i Berlin afslørede, at det har en meget stærk udfordrer på vej til Novos store væksthåb Ozempic.

Eli Lillys middel har vist en effekt på blodsukker og vægttab, der er uden fortilfælde i type 2-diabetikere, og kan resultaterne gentages i et fase 3-studie, vil Novo om tre til fire år stå over for en væsentlig konkurrent på markedet for GLP-1-analoger.

Også Danske Bank var hårdt medtaget og faldt med 4,6 pct. til 158,60 kr., efter at Finanstilsynet har bedt banken polstre sig med ekstra 5 mia. kr. som følge af hvidvasksagen. Af samme grund har Danske Bank besluttet at indstille sit aktietilbagekøbsprogram, hvilket betyder mindre udlodning til aktionærerne.

- Danske aktier har de seneste uger lidt under Danske Banks hvidvasksag, og udenlandske investorer kan ønske at reducere i deres risikoeksponering mod Danmark.

- Danmark er et randmarked, og da mange investorer ønsker at gå ind og ud på samme tidspunkt, har det somme tider en betydelig prismæssig effekt. Det er sådan, det er i dag, hvor likviditetseffekten kan "mærkes," konstaterer Per Hansen.

Ud over faldene i Ambu, Novo og Danske Bank var der også udtalte fald på 3,9-4,6 pct. i de tre mest stigende C25-aktier i år, Simcorp, GN Group og Royal Unibrew. Samtlige aktier i eliteindekset faldt i torsdagens handel, og hele 20 elitepapirer faldt med mere end 2 pct.

Det hidtil største fald i C25-indekset inden torsdag var et dyk på 3,1 pct. den 9. november sidste år.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
21:18:01

 
7,91%
 
17:00:01

 
7,71%
 
17:00:01

 
4,22%
 
17:30:02

 
3,44%
 
21:18:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder