Chefstrateg: Forsinkelse af hjælpepakke øger risikoen for opsvinget

Udgivet den 28-09-2020  |  kl. 09:11  |  

Det stærke momentum på de finansielle markeder er blevet udfordret i sidste uge, idet de seneste tilbagefald, der er forårsaget af den yderligere forsinkelse i hjælpepakken fra Kongressen i USA, øger risikoen for et langsommere opsving.

Nordeas chefstrateg Andreas Østerheden venter dog ikke, at opsvinget vil blive helt afsporet.

Ugen byder på den første præsidentielle debat i USA, og chefstrategen venter, at den kommende måned kan blive præget af usikkerhed i forbindelse med meningsmålingerne frem mod præsidentvalget først i november.

- Vi mener dog, at den underliggende økonomiske forbedring vil sætte retningen for aktiemarkederne snarere end politik i de kommende 6-12 måneder. Det til trods for at udsvingene vil være høje op til det amerikanske præsidentvalg, vurderer Andreas Østerheden.

Der er ifølge Andreas Østerheden flere faktorer, der har været medvirkende til den øgede markedsvolatilitet i september.

- Først fik en korrektion af prisfastsættelsen af IT-aktier Nasdaq til at falde fra toppen fra 2. september, og det sendte indekset ind i en teknisk korrektion. Nedgangen fortsatte, da Federal Reserve ikke opfyldte markedets forventninger i sidste uge, og nu tynger udsigten til en større forsinkelse i hjælpepakken fra Kongressen i USA markederne yderligere, vurderer chefstrategen.

Kongressen er endnu ikke nået til enighed om en forlængelse af den økonomiske hjælpepakke, og en forsinkelse til efter valget og præsidentindsættelsen i januar 2021 synes ifølge chefstrategen mere og mere sandsynlig.

- Vi udelukker ikke, at der kommer en pakke inden, men under de givne omstændigheder ser vi nu den mulighed som en risiko på opsiden for markederne, vurderer Andreas Østerheden, der dog ikke vurderer, at en forsinkelse vil afspore opsvinget.

Nordeas chefstrateg ser en klar risiko for, at markederne falder yderligere på kort sigt, idet aktiemarkederne ikke stiger i en lige linje.

- Det er dog vigtigt at understrege, at vi fortsat mener, at de for tiden pessimistiske investorer og deres forsigtige allokering til risikofyldte aktiver giver potentiale for yderligere stigninger i markederne på mellemlang sigt, vurderer Andreas Østerheden.

De økonomiske nøgletal i den forgangne uge har ifølge chefstrategen været en smule skuffende, men det ændrer ikke på Nordeas generelle forventning om, at den økonomiske genopretning fortsætter i fjerde kvartal omend i et lavere tempo.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder