Chewy er næstbedste milliard-notering i USA i ti år

Udgivet den 14-06-2019  |  kl. 22:55  |  

Fredag debuterede Chewy på børsen i USA. Og det med en stigning på 59 pct. til en kurs på 34,99 dollar mod en udbudskurs på 22 dollar fastsat torsdag.

Finanshuset MKM Partners kaldte Chewy for den nye "Woof of Wall Street".

- Investorer er absolut sultne efter en ren onlinehandler, der henvender sig eksklusivt til forbrugernes pelsede venner, lød kommentaren ifølge Bloomberg News.

Raketstigningen for koncernen, der gør sig inden for onlinesalg af blandt andet mad, vitaminer og legetøj til kæledyr, gør aktien til den næstbedste børsdebut for selskaber med en værdi over 1 mia. dollar i de seneste ti år - eller siden finanskrisen.

Chewy overgik nemlig Lendingclub, der hidtil har haft andenpladsen, efter sin debutfremgang på 56 pct.

Kursstigningen var dog ikke helt nok til at skubbe Twitter et trin ned af podiet, da det sociale medie i november 2013 steg med 73 pct. på sin første handelsdag.

Med fredagens fremgang landede Chewy, som solgte aktier for 1,02 mia. dollar i forbindelse med børsnoteringen, på en markedsværdi på 13,95 mia. dollar.

Lendingclub havde fredag en markedsværdi på 1,23 mia. dollar, da aktien lukkede i 2,84 dollar. Lendingclub blev i sin tid udbudt til 15 dollar og sluttede sin førstedag med 23,43 dollar, og aktien er altså faldet knap 88 pct. siden dengang.

Twitter sluttede fredag i 36,15 dollar og med en markedsværdi på 27,79 mia. dollar. Twitter blev i sin tid noteret i kurs 26 dollar, men blev på første handelsdag sendt op i 44,90 dollar. Aktien er altså siden den forrygende debut faldet tilbage med 19 pct.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Relaterede nyheder