Chr. Hansen/CFO: Gang i markederne i USA - men Kina har igen skuffet

Udgivet den 14-10-2021  |  kl. 10:16  |  
Arkiv: Foto

Det var pæn vækst i Chr. Hansens største division, Food Cultures & Enzymes, i fjerde kvartal af det netop overståede regnskabsår 2020/21, hvor divisionen landede en omsætning på 186 mio. euro og en organisk vækst på 10 pct.

Begge poster var bedre end ventet blandt analytikerne og en fremgang fra samme kvartal året forinden.

Det er navnlig salget på de udviklede markeder - især USA - der har trukket op og giver varsling om, at verden er kommet op i omdrejninger efter coronapandemien.

- Den traditionelle forretning med ost og yoghurt oplevede en organisk vækst på 10 pct. Det er et tegn for os på, at der begynder at komme gang i markederne igen - specielt i den mere udviklede del af verden. Vi kan på vores osteforretning, når restauranterne i New York begynder at åbne igen. Vi havde et godt fjerde kvartal på yoghurtmarkedet, og selv om det er faldet 2-3 pct. i løbet af året, har vi alligevel haft vækst, siger Lise Mortensen, der er finansdirektør i Chr. Hansen, til MarketWire i forbindelse med årsregnskabet.

Det kinesiske marked har været en torn i øjet gennem de seneste kvartaler, da Kina halter efter med at komme oven på efter coronapandemien. Og fjerde kvartal var ingen undtagelse - selv om der er tegn på bedring.

- Det kinesiske marked har igen skuffet os i fjerde kvartal, men kun en lille smule i forhold til de tidligere kvartaler. Vi har stadig en klar overbevisning og tro på det kinesiske marked, og hvem har ikke det? Det bliver jo det største yoghurt-marked i verden om nogle få år, så det skal nok komme tilbage, siger Lise Mortensen.

Hun fremhæver dog, at der i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) har været pæn vækst, hvor der er blevet taget godt imod Chr. Hansens nye produkter.

- Vi begynder at se effekten, og der er mere optimisme i EMEA og Nordamerika, men vi ser stadig covid-effekter i Asien og Latinamerika, siger finansdirektøren.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Director❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder