Chr. Hansen/Danske: Kursfald overasker - "Synes lidt overdrevet"

Udgivet den 07-07-2022  |  kl. 11:26  |  
Arkiv: Foto

At aktien i Chr. Hansen falder så tungt efter ingredienskoncernens regnskab for tredje kvartal kommer bag på flere markedsdeltagere, som MarketWire har talt med, herunder for chefhandler Mads Zink fra Danske Bank.

- Vi er lidt overraskede over, at den falder, som den gør. Der er nogle, der måske havde forventet en lille smule mere, og nogle er måske også en lille smule bekymret omkring volumenvæksten.

- Men jeg havde nok ventet, at aktien skulle være relativt uforandret på det her, så vi er i hvert fald overrasket over at se den falde så meget, siger Mads Zink til MarketWire.

Ved 11.15-tiden ligger Chr. Hansen 8,2 pct. lavere i 495,30 kr., men den var tidligere på formiddagen helt nede at runde 483,95 kr.

Regnskabet for tredje kvartal viser et driftsresultat før særlige poster på 84,8 mio. euro mod 82,4 mio. euro i samme periode året før - og analytikerkonsensus på 84 mio. euro.

Den organiske vækst var dog lidt lavere end ventet i divisionen "Cultures & Enzymes", mens "Health & Nutrition" havde mere fart på væksten end estimeret af analytikerne.

- Hvis du kigger på resultatet, så ser det faktisk ganske fint ud hele vejen igennem, men husk også, at aktien har været stærk her de sidste par dage, og konsensus lå også i top-enden af den nye prognose.

- Så det kan være, at der er nogle, der er en lille smule bekymret om volumenvæksten i "Cultures & Enzymes". Aktien har også været endnu mere nede, men der har været telekonference, og det kan være, at folk er blevet en lille smule mere bekymrede på nogle forskellige parametre derude.

- Men at den skulle falde 6-8 pct. på det, synes jeg er lidt overdrevet, vurderer Mads Zink.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯