Chr. Hansen/SHB: Kursmål sænkes til 625 kr. fra 700 kr. - NY

Udgivet den 15-01-2021  |  kl. 07:37  |  
Novo Nordisk

Handelsbanken har kigget nærmere på Chr. Hansen-aktien efter torsdagens regnskab for det forskudte første kvartal, og derefter har det svenske finanshus sænket sit kursmål for aktien til 625 kr. fra 700 kr.

Det skriver Handelsbanken, der overordnet vurderer, at udviklingen i første kvartal var lidt til den svage side med en omsætning, der landede 5 pct. under konsensusforventningerne, mens driftsindtjeningen og overskudsgraden endte en anelse højere.

Chr. Hansen leverede en organisk vækst på 10 pct. i første kvartal, hvilket umiddelbart var over analytikernes forventning på 8 pct.

- Dykker man lidt dybere ned i tallene fremgår det dog, at den organiske vækst i højere grad har været drevet af prisjusteringer snarer end reel underliggende vækst, skriver Handelsbanken.

Fratrækkes den positive effekt fra prisjusteringerne endte den organiske vækst i kvartalet ifølge Handelsbanken på blot 5 pct.

Handelsbanken fremhæver, at Chr. Hansen nyder godt af den unikke position på et relativt attraktivt marked.

- En beskeden vækst på det kinesiske marked for yoghurt, kapacitetsbegrænsninger inden for HMO-salget samt en betydelig valutakursmodvind udgør imidlertid væsentlige udfordringer for selskabet, vurderer Handelsbanken.

Finanshuset gentager ved samme lejlighed anbefalingen "hold", og kursmålet sænkes, idet finanshuset venter en relativ flad kursudvikling i de kommende måneder.

Yderligere henvises også til en anstrengt prisfastsættelse på en estimeret pris per indtjeningskrone på 42,3 for regnskabsåret 2020/21.

Chr. Hansen-aktien lukkede torsdag med et fald på 4,9 pct. i 575,80 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder