Coloplast/CEO: Arbejdet med urologi-forretningen er i fuld gang

Udgivet den 14-08-2019  |  kl. 14:11  |  
Arkiv: Foto

Inden kalenderen siger 2020, vil medicokoncernen Coloplast have taget en beslutning om, hvad der skal ske med selskabets mindste forretningsområde, urologi, som gennem de seneste år har været præget af pæne vækstrater - men også et massesøgsmål i USA.

I juni bekræftede Coloplast, at det har sat gang i en "ubetinget strategisk gennemgang" af urologiforretningen, og i onsdagens regnskab for tredje kvartal kom det frem, at det arbejde ventes at være afsluttet senest ved udgangen af 2019.

Derudover er der på nuværende tidspunkt ikke mange andre oplysninger om Coloplasts overvejelser, når det kommer til netop den forretningsdel, og lige nu kan administrerende direktør Kristian Villumsen heller ikke løfte sløret for, hvilke muligheder der er oppe at vende.

- Det er fuldstændigt i tråd med den måde, vi har talt om urologiforretningen over de seneste år, hvor vi har haft et massesøgsmål, som har fyldt meget i det forretningsbillede. Når vi når henimod afslutningen på massesøgsmålet, ville vi kigge på, hvilken rolle den forretning skulle fylde i porteføljen, og det er det, vi gør nu, siger han efter regnskabet.

- Når vi er klar med konklusionen på det, så fortæller vi det til markedet, og så vil jeg være glad for at give detaljer om det arbejde. Lige nu er arbejdet i fuld gang, og det forventer vi at afslutte ved udgangen i år, fortsætter topchefen.

Kristian Villumsen vil på nuværende tidspunkt ikke fortælle andet, end at Coloplast lige nu ser på, hvilken rolle forretningsområdet skal spille i porteføljen i fremtiden. Når snakken falder på, om Coloplast har oplevet en interesse fra spillere i markedet, er det også småt med oplysninger.

- Det kan jeg ikke sige noget om, men vi kigger på en forretning nu, hvor vi er utroligt glade for den performance, der kommer. Der er ikke ret mange forretninger, der leverer tocifrede vækstrater og markant vækst på profitabilitetsniveau. Det er vi jo utroligt glade for, siger han som svar på dét spørgsmål.

I starten af juni skrev Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder, at Coloplast efter sigende overvejede et salg af forretningsområdet. Om et helt eller delvist frasalg kan komme på tale, vil selskabet dog ikke fortælle noget om.

I tredje kvartal kunne Coloplast fremvise en organisk vækst på 10 pct. for urologiforretningen, og det samme gjorde sig gældende for de første ni måneder samlet set.

Forretningsområdet er dog også stødt på udfordringer i løbet af årene. Divisionen har nemlig kostet Coloplast dyrt i de senere år, hvor der er indgået forlig med tusindvis af amerikanske kvinder, der hævdede, at selskabets underlivsnet gav skader.

I alt er flere end 95 pct. af sagerne lukket i forlig, hvilket har kostet Coloplast knap 5 mia. kr. I alt har Coloplast hensat 5,25 mia. kr. inklusive juridiske omkostninger til sagerne. Hertil kommer, at selskabets forsikring dækker 0,5 mia. kr.

I april i år besluttede de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, at det danske medicoselskab omgående skulle stoppe med at sælge og distribuere det transvaginale net, der går under navnet Restorelle Directfix Anterior, som bruges til behandling af nedsunken underliv i USA. Produktet udgjorde dog kun cirka 0,2 pct. af Coloplasts samlede portefølje, lød det dengang.

Efter det forbud er salget af andre af Coloplasts produkter dog omvendt taget til, lød det fra medicokoncernen i torsdagens regnskab for tredje kvartal. Det gjaldt for Axis Biologics-porteføljen, som stod for det største vækstbidrag i forretningsområdet i kvartalet.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder