Columbus nedjusterer som følge af en længere salgsproces

Udgivet den 14-11-2022  |  kl. 16:28  |  
Arkiv: Foto

Columbus nedjusterer forventningerne til 2022 som følge af en længere salgsproces og langsommere end ventede effektivitetsforbedringer i andet halvår.

Det fremgår af en meddelelse fra Columbus mandag eftermiddag.

Columbus venter nu en omsætning i år på cirka 1525 mio. kr. mod tidligere ventet 1525-1625 mio. kr., hvilket tilskrives en lidt lavere samlet vækst end forventet på grund af længere salgsprocesser.

EBITDA-prognosen nedjusteres til cirka 100 mio. kr. fra tidligere ventet 120-145 mio. kr.

- EBITDA-prognosen for 2022 er revideret for at afspejle de langsommere end forventet effektivitetsforbedringer i andet halvår af 2022 og generel større usikkerhed på de markeder, hvor Columbus opererer, skriver Columbus.

Columbus leverer også et enkelte foreløbige tal for tredje kvartal.

Omsætningen er i tredje kvartal landet på 334 mio. kr. svarende til en organisk vækst på 9 pct., og EBITDA-indtjenigen er øget med 15 mio. kr. til 16 mio. kr.

- Investeringer i nye forretningsområder og højere værdi konsulentkompetencer har vist sig at levere vækst. Ligeledes fortsætter strømliningen af vores drift og processer med at give positive effekter. Disse tiltag har dog krævet en betydelig indsats på kort sigt, hvilket har resulteret i langsommere effektivitetsforbedringer og omkostningsoptimeringer end forventet, siger koncernchef Søren Krogh Knudsen i meddelelsen.

Colombus leverer sit fulde regnskab tirsdag den 15. november.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Profit warning❯  Shares❯