Corona: UBS opfordrer investorer til koldblodighed - GENT

Udgivet den 29-11-2021  |  kl. 06:35  |  

Aktier faldt tungt verden over fredag, da investorerne blev grebet af frygt for økonomisk opbremsning, fordi en ny coronavariant, Omikron, opstået i Sydafrika muligvis er mere smitsom og måske ikke kan bremses af de nuværende vacciner, og derfor kan det medføre nye restriktioner og nedlukninger rundt omkring i verden.

Den schweiziske investeringsbank UBS maner dog investorerne til besindighed.

- Vi deler markedets bekymring og råder investorerne til at følge situationen nøje. Men vi advarer imod at konkludere for hurtigt baseret på små datamængder med store fejlmarginer, skriver banken i en kommentar til sine kunder.

- Markedsuroen kan være en påmindelse om at fastholde en diversificeret portefølje med eksponering mod alternativer, inklusiv hedgefonde og defensive sektorer som sundhed.

Strategerne noterer sig dog med henvisning til britiske myndigheder, at mutationerne af den nye varianter resulterer i "dramatisk anderledes" udseende spikeproteiner, som nuværende vacciner ellers retter sig mod, men samtidig baserer data sig kun på omkring 100 patienter, betones det.

- Antivirale midler vil blive tilgængelige i starten af 2022, og da disse ikke virker ved at målrette sig spikeproteinet, ser vi ingen grund til, at de vil være ineffektive mod den nye variant, analyserer UBS imidlertid også.

Selv om det er for tidligt at konkludere, og selv om der kan være lys forude, når forskerne afdækker mere information om Omikron, så ser UBS fredagens markedsuro som en påmindelse om at sprede investeringerne og ikke tage for store risici.

- Vi advarer imod hurtige skift i investeringsstrategien og anbefaler at vedblive med at være investeret.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Asien❯  Europa❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder