Dagens aviser

Udgivet den 10-01-1997  |  kl. 08:35  |  

DI: Ikke en krone mere i løn
Der kan ikke gives så meget som en eneste krone i lønstigninger. Det siger Dansk Industris adm. direktør, Hans Skov Christensen, der mener, at den lave tyske omkostningsstigning og inflation har fjernet ethvert dansk lønmæssigt spillerum. Han understreger samtidig, at Dansk Industri vil holde de nuværende overenskomster i en kort snor via organisationens dominerende rolle i DA.
(Børsen side 1 og 13)

Uffe mister popularitet
Der er stadig et klart flertal for en VK-regering baseret på Fremskridtspartiet, viser en Greens-undersøgelse. De tre partiet står således til sammen med de nordatlantiske mandater at få 95 mandater i Folketinget. CD er stadig ikke kommet over stregen, ligesom Dansk Folkeparti står til ikke at komme ind i Tinget. Undersøgelsen viser ligeledes, at flertal for Hans Engell som borgerlig statsminister frem for Uffe Ellemann-Jensen er vokset betydeligt.
(Børsen side 1 og 12)

Parter tager hul på bolig-reform
Regeringen og de konservative kommer nu overraskende hinanden i møde og er parate til at indlede forhandlingerne om en reform af boligstøtten. Dermed har både regeringen og de konservative opgivet det taktiske, politiske spil.
(Det Fri Aktuelt side 6)

Økonomi

Jubel i danske firmaer
Danske virksomheder ser med noget nær jubeloptimisme på udsigten til vækst i omsætning og overskud i 1997, i hvert fald sammenlignet med kollegerne i EU. Det viser en undersøgelse, som det transnationale netværk Grant Thornton International har gennemført. 32 pct. af de danske virksomheder venter en stigende fortjeneste.
(Politiken side 15)

Lønpres stopper for nye ordrer
Selv om virksomhederne i Ringkøbing Amt ikke kan skaffe faglært arbejdskraft, vil de ikke sætte lønnen i vejret. De siger hellere nej til nye ordrer, mener chefen for den lokale arbejdsoformidling. Samtidig har en af regionens toneangivende virksomheder, Unimerco, taget en principbeslutning om etablering i England på grund af mangel på dansk arbejdskraft.
(Berlingske Tidende side 1)

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder