Danmark/økonomer: Dansk forbrugslyst fejler intet trods marginalt fald

Udgivet den 27-07-2021  |  kl. 08:53  |  

Danskernes forbrugslyst fejlede ikke noget i juni trods et mindre fald sammenlignet med måneden forinden.

Det kan være et tegn på, at danskernes forbrugsmønstre er ved at skifte mod højere efterspørgsel på serviceydelser, skriver Jes Asmussen, der er cheføkonom i Handelsbanken, i en kommentar, efter at Danmarks Statistik tirsdag morgen er kommet med tal for detailsalget i juni.

Detailsalget faldt i juni med 0,4 pct. sammenlignet med måneden forinden, hvor detailsalget steg 0,9 pct. Der er derfor stadig tale om et højt niveau, vurderer Jes Asmussen.

- Detailsalget fastholder et ekstremt højt niveau, der ligger mere end 9 pct. højere, end før coronakrisen ramte, siger cheføkonomen.

- Der er således ikke de store tegn på, at danskernes forbrugslyst fejler noget, til trods for at forbrugertilliden de seneste måneder ser ud til at have stået lidt i stampe, fortsætter han.

Sydbanks cheføkonom, Søren Kristensen, ser ligeledes positivt på dagens tal for detailsalget, der trods den mindre tilbagegang tyder på vækst i dansk økonomi.

Især har genåbningen medført garderobeskift for de købelystne danskere.

- Det ser ud til at danskerne anser det som en oplagt anledning til at få skiftet ud i garderoben, skriver cheføkonomen i en kommentar.

- Den medvind kan sagtens fortsætte i de kommende måneder.

Det er Sydbanks forventning, at genåbningen vil få detailsalget til at falde yderligere, i takt med at danskernes opsparinger fordeles ud på andre områder - for eksempel til at tage ud at spise eller ud at rejse.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  macro❯  Danmark❯ 

Relaterede nyheder