Danmark: Stort fald i tilbud på boliglån i november

Udgivet den 12-12-2018  |  kl. 08:50  |  
Arkiv: Foto

Der er tegn på afkøling på det danske boligmarked. I hvert fald gav realkreditinstitutterne 12,6 pct. færre lånetilbud til køb af nye boliger i november sammenlignet med samme måned sidste år.

Det skriver Finans Danmark, bankernes og realkreditinstitutternes brancheorganisation, i en pressemeddelelse.

Tallene viser dermed, at tendensen til færre bolighandler, som blandt andet var tydelig i seneste tal fra Danmarks Statistik, ser ud til at fortsætte. I september faldt boligsalget nemlig 9,3 pct.

- Der ligger typisk lånetilbud forud for en bolighandel. Derfor peger tallene på, at tendensen mod færre handler fortsætter. Man bør dog have i baghovedet, at aktiviteten falder fra et højt niveau, udtaler Ane Arnth Jensen, vicechef i Finans Danmark, i pressemeddelelsen.

Mikkel Høegh, afdelingsdirektør i BRFkredit, beskriver tendensen som en naturlig reaktion på et ophedet markedet.

- Forklaringen på opbremsningen skal findes i, at boligpriserne er kommet op i et meget højt niveau, der er usikkerhed om den nye skattereform, og regler begrænser mange boligejeres valg af lån, skriver Mikkel Høegh og konkluderer:

- Der tegner sig imidlertid ikke et billede af et boligmarked, der er gået helt i stå. Godt nok er der tale om et stort fald i låneaktiviteten til boligkøb, men vi kommer også fra et meget højt niveau, lyder det fra BRFkredit.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder