Danmarks valutareserver vokser marginalt

Udgivet den 04-06-2024  |  kl. 17:38  |  

Valutareserven i Nationalbanken voksede marginalt i maj.

Nærmere bestemt blev der lagt 0,1 mia. kr. til reserven, der ramte 637,4 mia. kr., meddeler Nationalbanken.

Udviklingen afspejler, at Nationalbanken i perioden netto har købt valuta for 0,6 mia. kr., og at staten netto har indfriet lån i udlandet for 0,5 mia. kr.

Nationalbanken intervenerede ikke i valutamarkedet i månedens løb.

Det er dermed 15 måneder siden, at Nationalbanken sidst intervenerede, konstaterer Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

- Der er ro på Nationalbanken, som ser absolut ingen anledning til at påvirke kronekursen med interventioner. Kronen ligger stabilt og tæt på paritet. Så behovet for interventioner er ikke eksisterende, skriver han i en kommentar.

Interventioner består i at sælge eller købe danske kroner mod at købe eller sælge udenlandsk valuta for at påvirke kronekursen.

- Der er dog alligevel udsigt til, at Nationalbanken kommer i arbejdstøjet om få dage for at beskytte kronekursen, siger han med henvisning til det forestående rentemøde i Den Europæiske Centralbank.

- Her er det i høj grad forventet, at ECB sænker renten med 0,25 pct.point. Vi forventer, at Nationalbanken følger med en-til-en og kommer med tilsvarende rentesænkning, lyder det videre.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  macro❯  Danmark❯ 

Seneste nyheder