Danmark/Sydbank: Mere pres på kronen vil få Nationalbanken til bordet

Udgivet den 29-05-2018  |  kl. 14:56  |  

Den danske krone styrkes over for euro og renterne falder, hvilket sker som konsekvens af krisen i Italien og investorernes flugt mod sikkerhed. Fortsætter udviklingen kan Nationalbanken komme tilbage på de finansielle markeder i et forsvar af den danske fastkurspolitik.

Det vurderer makroøkonom i Sydbank Søren Kristensen.

- Hvis presset bliver større end nu vil det ganske sikkert lokke Lars Rohde og co. tilbage på de finansielle markeder for at forsvare fastkurspolitikken, skriver Søren Kristensen i en kommentar.

Han tilføjer, at det normalt foregår ved, at Nationalbanken sælger kroner for 10-15 mia. kr., og hvis ikke det er tilstrækkeligt, sættes renten ned. Men de meget lave renter gør, at det mønster ikke følges for tiden.

Søren Kristensen tilføjer, at Lars Rohde, der er chef for Nationalbanken, tidligere har været villig til at intervenere for store milliardbeløb uden at rykke på renten.

- Derfor forventer vi heller ikke, at den italienske krise resulterer i en selvstændig dansk rentenedsættelse. Man kan dog ikke afvise, at det kan komme på tale, hvis presset fortsætter, skriver makroøkonomen.

Han tilføjer, at der er udsigt til negative renter længe endnu, da både Den Europæiske Centralbank og Nationalbanken kan få svært ved at hæve renten.

En euro koster tirsdag eftermiddag 7,4428 kr., mens der skulle 7,4488 kr. til at købe en euro ved 17-tiden mandag.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  macro❯  Danmark❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder