Demant får EU-blåstempling af delvist Oticon Medical-salg

Udgivet den 10-10-2023  |  kl. 12:41  |  
Arkiv: Foto

EU-Kommissionen har godkendt Demants delvise salg af den kirurgiske division Oticon Medical til australske Cochlear.

Det oplyser EU-Kommissionen tirsdag.

Dermed er en sten ryddet af vejen i en ellers besværlig og langstrakt proces for det danske selskab.

Efter hård modstand fra særligt de britiske konkurrencemyndigheder måtte Demant tidligere i år revidere sine planer for salget, så det nu kun omfatter forretningen for cochlear-implantater, mens de benforankrede høreløsninger bliver i Demants fold.

- Kommissionen konkluderede, at den anmeldte transaktion ikke rejser nogen konkurrencebekymringer, idet den har begrænset effekt på konkurrencen i det relevante marked, skriver EU-Kommissionen i sin begrundelse for godkendelsen.

Efter EU-godkendelsen mangler Demant nu fortsat en velsignelse fra netop de britiske konkurrencemyndigheder, Competition and Markets Authority (CMA), der som nævnt var udslagsgivende for, at salgsplanerne i juni i år måtte ændres.

Samtidig mangler der også en godkendelse hos myndighederne i Cochlears hjemland, Australien, der også udtrykte bekymringer, da handlen første gang var oppe at vende.

Men siden er transaktionen altså blevet ændret til blot at omfatte forretningen for cochlear-implantater, hvilket følger myndighederne i både Storbritannien og Australiens anbefalinger, hvorfor det forventes også at ende med godkendelser der.

Demant har hele tiden fastholdt, at heller ikke forretningen for benforankrede løsninger på lang sigt umiddelbart er en del af selskabets planer.

Derfor gennemføres der lige nu en strategisk gennemgang af mulighederne for den tilbageværende del af Oticon Medical.

TOPCHEF: GLÆDELIGT AT IMPLANTATER KOMMER I GODE HÆNDER

Selv om det ærgrede Demant-ledelsen, at det ikke blev til et fuldstændigt salg af den kirurgiske forretning i denne omgang, var det dog alligevel med en vis lettelse, at det danske selskab kom til enighed med Cochlear om trods alt fortsat at overtage implantatforretningen.

- Vi har ønsket at træde ud af den forretning, og det gør man altså ikke uden at sikre en livslang støtte til de patienter, der er. Og det kræver en spiller med en vis indsigt og forståelse. Det har Cochlear, sagde Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant, til MarketWire, da de reviderede salgsplaner blev fremlagt i juni.

- Dermed har vi løst en stor - og den primære - udfordring i den her proces. Nemlig at sikre forpligtelserne over for vores historiske patienter. Vi har været helt optagede af at finde en god løsning der, fortsatte topchefen.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder