DFDS' Torben Carlsen ser først økonomisk afmatning i Europa vende i 2025
DFDS har i tredje kvartal været ramt af en europæisk økonomi, der fortsat hænger i bremsen. Sammen med et afblæst opkøb af Ekol Logistics' internationale transportnetværk fik det sidste uge selskabet til at nedjustere sine forventninger til året.
Den svage økonomiske udvikling i Europa har betydet en sænket prognose for indtjeningen, mens det afblæste opkøb har resulteret i en nedjustering af salgsvæksten i 2024.
- Vores tredje kvartal er overskygget af, at vi i fredags var ude at lave en nedjustering, og det måtte vi gøre, selv om vi egentlig er fortsat den organiske vækst, som vi også har haft i de tidligere kvartaler, og som følger direkte af den fokus, vi har på organisk vækst med den nye strategi, siger Torben Carlsen, der er topchef i DFDS, til MarketWire.
- Prisbilledet og omkostningsbilledet i vores system har været imod os, og det betyder, at vi for eksempel på færgedelen, selv om vi har haft organisk vækst og volumenvækst, ikke har haft en højere omsætning på fragten, men derimod højere omkostninger, fortsætter han.
DFDS oplevede i tredje kvartal over en bred kam stigende omkostninger. Alligevel er der ikke en større omkostningsreduktion i vente, oplyser topchefen.
- Vi kunne selvfølgelig godt reducere vores omkostninger i de områder, men det gør vi ikke af hensyn til den fremtidige markedsposition for DFDS.
Heller ikke en struktureret spareøvelse er i vente i DFDS, fortsætter topchefen, men tilføjer dog, at der kan blive sparet individuelle steder, hvor der måtte være behov for det.
EUROPÆISK COMEBACK UDEBLEV
DFDS har i løbet af 2024 satset på, at væksten i Europa ville vende tilbage enten i tredje kvartal eller som minimum i fjerde kvartal.
Det har dog måttet blive ved drømmene, konstaterer Torben Carlsen, der nu først ser mulighed for et opsving i 2025.
- I 2025 tror vi stadig på det, men vi har tidligere troet, at det ville kommet i slutningen af tredje kvartal og i hvert fald fjerde kvartal, og det er det, vi ikke tror længere, og det er også det, der spiller ind i nedjusteringen.
En måde at understøtte økonomien bliver blandt andet gennem rentesænkninger, som Torben Carlsen ser som en "vigtig driver".
Et netop afgjort amerikansk valg kan dog også få betydning for den økonomiske tilstand på det europæiske kontinent.
- Nu må vise, hvad det amerikanske valg kommer til at betyde for renteniveauet og inflationspresset, men det er klart, at fortsat faldende renter og faldende inflation er virkelig godt for vores forretninger, siger Torben Carlsen.
.\\˙ MarketWire
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1189
- næste ›