DK Trends: Skyer over markedet

Udgivet den 29-05-2011  |  kl. 08:00  |  

Det er ikke kun askeskyen, der har været i fokus i denne uge, også renteproblemerne i Sydeuropa er igen i fokus. Kreditvurderingsfirmaerne har igen raslet med sablerne, og nu er det gået ud over Italien, som er under øget observation.

Rockwool skuffede markedet, idet marginerne er blevet presset lidt tilbage. Aktien faldt under støtteniveauet 640. Tilbagefaldet har sendt modellerne Momentum og RSI ned. RSI var i sidste uge oppe i det overkøbte niveau, men er i den uge faldet til neutral zone.

Sanistål opjusterer forventningerne til et resultat på mellem 10 og 40 mio. kr. mod hidtidige forventede mellem -10 og 30 mio. kr. Den positive meddelelse er blevet taget vel imod på fondsbørsen og aktien er siden steget 76 pct. og har ramt det tidligere modstandsniveau ved 58-59, som blev testet i november, december og januar indtil tilbagefaldet.

Topdanmark opjusterede forventningerne, men det var indregnet i kursen, så aktien handles fortsat i niveauet 950 som før opjusteringen. RSI er overkøbt på ugebasis, hvilket indikerer, at aktien har brug for en pause i den stigende trend.

G4S har afholdt kapitalmarkedsdag i denne uge, hvilket har fået aktien til at teste modstandsniveauet 24, der tidligere i år var et modstandsniveau. Momentum på månedsniveauet har etableret en stigende tendens, hvilket giver en positiv indikation af den langsigtede trend. Nærmeste modstandsniveau er 26 og herefter niveauet 28.

Pandora og Vestas har været udsat for kraftige udsving over en længere periode. Udsving har ikke noget med værdien af selskabet eller regnskaberne at gøre, men er alene et udtryk for tidsfordriv blandt daytraderen - hvem sidder med Sorteper, når dagen er omme.

Teknisk mangler C20 fortsat Momentum, hvilket får indekset til at bevæge sig vandret. Den vandrette formation i indekset har sendt MACD ned, og det samme er sket for Momentum på ugebasis. Momentum på ugebasis har været i en faldende tendens siden årsskiftet. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er begge gået i salg på ugebasis. Det er første gang, at begge signalmodeller er i salg siden bunden i 2009. De glidende gennemsnit på ugebasis er ligeledes blevet brudt for første gang siden bunden i 09, og der er etableret et "Death Cross".

Det nærmeste støtteniveau er ved 444-445, mens næste støtteniveau er ved 430. Modstandsniveauet er 465 og 475. Momentum er fortsat faldende på månedsniveauet og har været det siden slutningen af november måned. Det er tid til at holde igen med sine aktieinvesteringer og eventuelt tage et par gevinster hjem eller lukke minus-positionerne. Sælgerne har magten på børsen i øjeblikket.

Sådan lyder et uddrag af aktiemagasinet DK Trends, der analyserer og rådgiver om aktiemarkedet hver uge.

Få seriøs og uafhængig sparring, aktietips, analyser, markeds- og indekskommentarer og inspiration om det danske og de nordiske markeder med Danmarks førende investormagasin DK Trends.

Se tilbud her:

http://npinvestor.dk/landingpages/dktrends_kampagne.aspx

 

 

 

 

Udgivet af: NPinvestordk