DSV venter årlige Panalpina-omkostningssynergier på 2200 mio. kr.

Udgivet den 19-08-2019  |  kl. 07:52  |  
DSV - Lager

DSV forventer at opnå årlige omkostningssynergier på cirka 2200 mio. kr. ved sit køb af den schweiziske konkurrent Panalpina.

Det oplyser den danske transportgigant mandag morgen i en meddelelse, hvori det oplyses, at selskabet i dag venter at gennemføre købet.

Omkostningssynergierne ventes at få fuld effekt i 2022 og vil hovedsageligt komme fra konsolidering af operation, logistikfaciliteter, administration og it-infrastruktur, fremgår det af meddelelsen.

Ligeledes fremgår det, at de samlede transaktions- og integrationsomkostning almindelig vis svarer til ét års omkostningssynergier.

- Disse omkostninger vil løbende i integrationsperioden blive indregnet i resultatopgørelsen under særlige poster, skriver DSV i meddelelsen.

Transaktionen forventes at bidrage til en stigning i resultat per aktie (udvandet og justeret) senest i 2021, og den sammenlagte virksomheds overskudsgrad ventes i 2022 at være "løftet hen imod DSV-koncernens nuværende niveau".

- Det er med stor glæde, vi byder Panalpinas kunder, medarbejdere og aktionærer velkommen i DSV. Sammen vil vores to virksomheder skabe endnu bedre resultater og endnu mere værdi for alle vores interessenter, lyder det fra topchef Jens Bjørn Andersen i en kommentar.

- Transaktionens gennemførelse markerer begyndelsen på en integrationsproces, hvor vi vil bestræbe os på fortsat at yde det høje serviceniveau, som vores kunder kender og forventer, siger han.

Inklusive effekten af IFRS 16 har opkøbet en enterprise value på 37,0 mia. kr., fremgår det af meddelelsen.

DSV oplyser desuden, at selskabet melder langsigtede finansielle mål ud i løbet af næste år. Transportkoncernens regnskab for tredje kvartal af det igangværende regnskabsår rykkes til 1. november.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder