Easyjet og Carnival kan miste deres pladser i britisk prestigeindeks

Udgivet den 02-06-2020  |  kl. 16:31  |  

Easyjet kan sammen med krydstogtselskabet Carnival Cruises formentlig snart vinke farvel til en plads i det prestigiøse FTSE 100-indeks, der er et indeks over de 100 virksomheder med størst markedsværdi på børsen i London.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sker, efter udbruddet af Covid-19 har slået bunden ud på værdien af selskabernes aktier. For Easyjets vedkommende er markedsværdien faldet til en 125.-plads målt på kursen på London-børsen mandag, og det er dårligt nyt for flyselskabet.

FTSE-Russell, der står for opgørelsen, ryster nemlig posen på onsdag, og her kan kun de 110 mest værdifulde selskaber komme i betragtning til en plads i eliteindekset, skriver Reuters.

Skulle Easyjet ryge ud på onsdag, har det været et relativt kortvarigt ophold på kun seks måneder, efter at lavprisselskabet kom tilbage i varmen i december sidste år.

Der skal meget til, hvis Easyjet skal holde sig i det gode selskab, lyder det fra Russ Mould, investeringschef i AJ Bell til Reuters.

- Easyjet har brug for et stort kurshop, men selskabet kan komme tilbage til september, siger han og tilføjer:

- Med flyselskaber er alt muligt.

Easyjet bliver tirsdag eftermiddag handlet i 726,80 pence på børsen i London - en stigning fra morgenstunden på 2,9 pct.

Samlet set mistede europæiske rejse- og fritidsaktier på under en måned 58 pct. af deres værdi frem til midten af marts, men siden er de steget med mere end 60 pct.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder