ECB-rådsmedlem hælder til rentenedsættelse i oktober

Udgivet den 02-10-2024  |  kl. 10:40  |  

Den Europæiske Centralbank, ECB, vil sandsynligvis sænke renten igen til oktober. Det vurderer Martins Kazaks, det lettiske medlem af centralbankens styrelsesråd, i et interview med Bloomberg News. Han peger dog samtidig på, at nogle investorer og økonomer har overdrevne forventninger til bankens rentenedsættelser i den kommende tid.

- Vi vil diskutere og beslutte det, når vi mødes næste gang, og vi får yderligere information indtil da, men de seneste data peger klart i retning af en rentenedsættelse, vurderer Martins Kazaks over for Bloomberg.

I forvejen har ECB sænket renten med 25 basispoint af to omgange i år i henholdsvis juni og september. Dermed er den toneangivende indskudsrente nu 3,50 pct. mod 4 pct. ved årsskiftet.

Og Martins Kazaks forudser også yderligere rentenedsættelser ud over sænkningen til oktober, men forsøger samtidig at mane til besindighed blandt investorer, der håber på en meget hurtig lempelse af pengepolitikken, skriver Bloomberg.

- Jeg vil advare markederne mod at tage forskud på den økonomiske situation, siger Martins Kazaks.

På swapmarkedet er der indregnet yderligere godt to rentenedsættelser i år, eller samlet 55 basispoint.

Desuden viser swapmarkedet, at investorerne har sat næsen op efter en nedsættelse på yderligere næsten 115 basispoint fra ECB næste år, svarende til næsten fem rentenedsættelser af 25 basispoint.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  macro❯  Eurozonen❯ 

Seneste nyheder